Ljubimci Srbija

Leskovačka pijaca krije iskrenu emociju, tezga postala dom jednom nežnom biću

macka tezga
Foto: Suzana Živković/Jug media

Duše su nam se pogubile u ovo mutno doba. Ostali smo bez empatije za žrtve raznih zločinaca, za plač deteta na javnom prostoru, a i vi sami možete krvariti i očekivati pomoć na sred ulice i ostati uskraćeni za istu jer smo doživeli tu, kako su nekada govorili, zapadnu otuđenost.

Kao i sve loše što usvajamo preko bare, uz uvoz uvek dodajemo i neki svoj karakteristični pečat. Sve je manje iskrenosti, ljubavi i empatije. Ako se nama vrlo često javlja osećaj beznađa i patnje, kako li sve to podnose oni slabiji od nas?

Malo je istinskih zaljubljenika u životinje, koji u njima vide nešto neiskvareno i iskreno. One nas prihvataju na najispravniji način, takve kakvi jesmo. Možemo li i mi reći isto to?

Koliko puta ste čuli od svojih sveznajućih komšija: „Bolje dete da šetaš nego tog kera!“

Koliko je samo napuštenih životinja u potrazi za najosonovnijim, za vodom i hranom, a i pored toga oni i dalje zamahnu repom i iskažu sreću samom našom namerom da ih pomilujemo. One i dalje veruju u nas.

Prost narod ne sanja velike snove, on se trudi da ostvari i ne odrekne se ideala. On pruža ljubav, jer ona uvek usrećuje dvoje. Takvi ljudi su sačuvali ono malo preostale ljudskosti.

Jedan primer dobrote viđen je na leskovačkoj pijaci. Pijačni prodavci napravili su mesta kako bi maca mogla da se odmori, ugreje i zadrema. Oni nju nisu izabrali iz nekog elitnog legla, već je ona našla dobre duše u koje je stekla bezgranično poverenje.

Pored kesa, papirnih maramica, ubrusa, sapuna, sunđera, štipaljki i četki ova mačka je našla svoj dom, piše Jug media.

– Ona je tu već šest godina. Mi je hranimo, čuvamo. Sada je trudna i čekamo mačiće. Ima ona i odraslog sina, dođe i on, ali se još uvek nije doskitao – kaže Boško Stevanović, vlasnik tezge.

tezga macka
Foto: Suzana Živković/Jug media

Zaštitimo sebe, ali ne zaboravimo druge. Naše malo, nekome znači mnogo. I to nije fraza.

Već sutra se sreća može okrenuti i možemo zavisiti od pomoći i dobre volje okoline. Ta vera u čoveka ne sme nas napustiti. Biće loših primera i velikih razočarenja, ali moramo svojim životom iskazivati svetli primer u koji verujemo i kojem se nadamo.

Materijalno nije sreća. Sreća je u osmehu, zagrljaju i zahvalnosti. Sreću možete naći na najverovatnijim mestima, u raznoraznim situacijama. Nikada nemojte izgubiti iz vida da svuda žive dobri ljudi. Ne dajmo se prevariti. Ova mačka veruje. Ona je našla svoj dom i sreću prativši instinkt. Ne verujte u reči, dela govore.

Faraon iz Leskovac je osetio „sinergiju energije“, izmislio nekoliko reči i pobrkao padeže (VIDEO)

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

255 Shares
255 Shares
Share via
Copy link