Magazin Srbija

3 znaka da nosite porodično prokletstvo, monah Arsenije poručio: „Pogledajte svoju decu i videćete“ (VIDEO)

monah-arsenije-2

Monah Arsenije je iguman manastira Ribnica u selu Paštrići kod Mionice, a njegove besede svi sa pažnjom prate. U jednoj od propovedi govorio je o porodičnom prokletstvu, a njegove reči još odzvanjaju

– Onaj koji je smiren on nosi Hrista u sebi. Neće moći svi da postignu taj ideal velikog posta, velikih podviga, velikog ideala – to je činjenica. Ali Hristos nije doneo to kao ideal – bdenje, glad, žeđ, molitva… Ideal koji je Hristos doneo je smirenje.

Smirena spoznaja da sam slab čovek. I na taj način, „Ko se sam unizuje, daj će se uzvisiti“. Samim tim priznanjem sebi da sam slab, ograničen čovek, je već velika stvar.

Svima je dopušteo da kažu – ja ne mogu da postignem mnogo, prihvatam ono što je moja mera.

A Luciferova mera je – uvek budi bolji od drugih, uvek budi iznad drugih, nikad se ne zadovolji i čak laži, odglumi da si bolji.

I mi svi glumimo. Svi imamo uloge. Svi glumimo na Fejsbuku, postavljamo svoje najbolje fotografije, svoje najlepše misli. A onda kada upoznamo devojku u prirodi i vidimo da nije tako lepa, ili tako pametna kao što se prikazivala na Fejsbuku, kažemo „ti si mene prevarila“.

– Gospod je imao svu ljubav za čoveka, dao mu je da se smiri i da kroz to smirenje dobije svetost.

Jedan Srbin ne može da se pokori pametnijem sunarodniku. Iako zna da je on pametniji i bolji, on ne može da se pokori. I umesto da kaže „brate, ti si od mene sposobniji, vodi, ja ću biti uz tebe – bićemo jači zajedno“. Ne, mi ćemo se boriti dok ga ne oborimo. Mi ne dopuštamo boljima da nas vode. “

Lucifer ima široku paletu mogućnosti da nas prevari. I on to radi. Ali konačnu prevaru Hristos neće da dopusti. Nikad nas Lucifer neće prevariti ako mi to sami ne dopustimo. Bog hoće slobodnu volju. “

Neznanje se računa kao veliki greh. Nama je dato da se učimo celog života. Ako se nismo naučili Svetom pismu to je greh. Onda možemo biti prevareni. Zato, čuda su još uvek moguća.

Jedan od čuda je što Srbija ima veronauku.“

Ja se molim Bogu da se povrati ljubav. Kao što je Hristos voleo one koji su ga razapeli. To je Hristova ljubav u srcu. Kad čovek stekne ljubav u srcu, on onda voli sve ljude – to je veliki podvig koji se stiče kroz smirenje. Kroz veliki trud i to je taj ideal.“

Mi nosimo posledice od prvorodnog greha. Ne, nismo krivi zbog toga, ali nosimo posledice. Taj neko ko se rodio sa porodičnim prokletstvom od prababe, pradede, čukundede koji je napravio neko zlo, istona je da se od te porodice se sklonio Bog. Onda nastupa ta demonska sila koja tiraniše potomstvo. Počinju da se rađaju deca koja su nezgodna, namćorasta, neposlušna.

To dete ode od kuće postane kriminalac… To se dešava jer demonska sila stiče vlast i udara po onoj deci koja su ranjivija, osetljivija… Demon pristupa baš takvima koji mogu biti veliki. Da slučajno taj veliki ne bi čovečanstvo nagradili nečim velikim, Lucifer im pristupa i vodi ih na svoju stranu. Takvi ljudi postradaju i bivaju to što bivaju.

Mi se protiv toga borimo molitvom i učimo ih veri. Oni se moraju izboriti time kroz molitvu.“

„Je l’ možemo malo da sredimo ovu decu?“: Monah Arsenije prekinuo besedu i glasno opomenuo roditelje

Luftika ##

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

93 Shares
Share via
Copy link