Magazin

Mog Vučića, ko ga ubije, ja ću ga zubima iscepati (VIDEO)

Od početka svoje političke karijere predsednik Srbije Aleksandar Vučić upozorava javnost da mu protivnici srpstva rade o glavi.

Stvaranje atmosfere u kojoj su građani podeljeni na „naše“ i „njihove“ dovela je srpsko društvo u stadijum najveće polarizacije još od vremena Slobodana Miloševića. Svi koji nisu bili „njegovi“ proglašavani su za izdajnike i plaćenike.

Takvim govorima mržnje svedoci smo svaki put kada uključimo prenos Narodne skupštiine, gde se gotovo svakodneno izveštava o navodnim napadima, „atentatima“, „pokušajima atentata“ ili bar „mržnje“ prema Aleksandru Vučiću i njegovoj porodici, piše portal Direktno.

Ovakvom retorikom ne samo da se obesmišaljava Parlament i od njega stvara novi rijaliti program, ili pak Orvelova „Životinjska farma“, već se i građanima koji nemaju način da čuju i drugu stranu priče (jer opozicije u Parlamentu i na nacionalnim frekvencijama nema) gotovo svaki dan ispira mozak kako će neko ubiti ili bar pokušati da ubije predsednika države.

Šta takva retorika ima za posledicu govori snimak starije gospođe koji je osvanuo na Tviteru. Na pitanje novinara TV Pruga, Lajkovac koje su joj želje za Novu godinu, dotična gospođa odgovara:

– Da budem zdrava, da budu zdrava deca, da bude zdrava nacija, zdrava Srbija, zdrav PREDSEDNIK i svi njegovi… To je greota što njega napadaju. Mog Vučića, koga ubije, ja ću ga zubima iscepati… on čovek unapredi celu Srbiju, ja njega znam od kad mi je 19 godina, radila sam u Domu, on je došao. Ja ga pozdravljam puno, ako imate vezu sa njim, najviše volim VUČIĆA i njegovu porodicu.

Ljubav prema predsedniku i njegovoj porodici nije ništa strašno. Strašan je politički narativ vlastodržaca koji okreću građane jedne protiv drugih zarad jeftinog populizma i skupljanja političkih poena…

Šešelj: Vučić će biti otrovan

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

1.2K Shares
1.2K Shares
Share via
Copy link