sofija-model-turska
Lifestyle Vesti Novi Sad

Model Sofija Galogaža: Dnevnik iz Istanbula

Novosađanka Sofija Galogaža je naša uspešna manekenka koja trenutno radi u Istanbulu.  Za Luftku otkriva kako je biti Novosađanka u Isanbulu i kako ona podnosi tamošnja politička dešavanja.

sofija-model
privatna arhiva

Dobro jutro iz suncanog Istanbula. Moj dan ovde počinje vrlo ležerno, jer kastinzi kreću oko 10,11 sati, te taman imam vremena za doručak i tursku kafu, pa lagano na put. Imam svog vozača i bookera koji idu stalno sa mnom i ostalim devojkama na svako dešavanje i tu su da nas reprezentuju. Na većini kastinga često vas ponude sa kafom ili čajem, kao pravi domaćini, a mnogi ovde vole to što sam iz Srbije, pa su oduševljeni i rado pričaju sa mnom o mojoj državi. Kastinzi traju do nekih 17 časova i onda imam slobodno vreme koje korstim za upoznavanje novih ljudi i snimanje novih videa, tražeći inspiraciju u svakom ćošku grada koji je toliko živ i dinamičan da nemaš baš i drugog izbora.

sofija-galogaza
privatna arhiva

Između našeg i naroda ovde ima toliko sličnosti da je teško naći razlike. Što se tiče samog grada, on je kao džungla u kojoj samo jaki prežive. Jedino što mi nedostaje iz Novog Sada je jutarnja kafa sa mojom mamom na terasi, to nam je neka rutina u kojoj uživamo i koja mi fali.

sofija-turska
privatna arhiva

Toliko sam zahvalna i puna energije ovde da nema baš teških momenta, kada mi je ovako lepo bilo bi ne adekvatno žaliti se na sitnice koje me eto, ponekad iznerviraju. Najlepši su mi momenti koji se dešavaju, kao i neizvesnost za sledeće koji tek treba da se dogode. Nemam nikakav strah ovde što se tiče trenutne politicke situačije, čak mi je malo komično s obzirom na komentare koje dobijam iz Srbije. Sa svakim čovekom ovde će te ući u političku diskusiju, a već posle druge nedelje provedene ovde shvatila sam da im je isto kao što je i nama. Čak se ova situacija ismeva i gledaju na nju kao na komediju, pošto je ceo Istanbul okićen zastavama, ako išta vidi se patriotizam, oni vole svoje drzavu.

Pogledajte turističke aranžmane agencije Sabra

 

 

Luftika
Marina Mandadžić

Marina Mandadžić

Veliki zaljubljenik u modu i autorka bloga "Modni trendovi u ogledalu". Voli dobre žurke. Posvađana sa telefonom.

2 Comments

Klikni da komentarišeš

  • Ne znam da li je tekst pisao novinar ili sama manekenka, ali ako je u pitanju novinarka, onda je strašno što ima toliko velikih pravopisnih grešaka. Ako je u pitanju manekenka, onda u redu, od nje posao i ne zahteva veliku pismenost.

Share Tweet Share Share Follow