Ljubimci Vesti

Prvi grad u Srbiji čijim se ulicama kotrlja mobilna ambulanta za ulične kuce i mace

mobilna ambulanta

Pre više od dve godine Grad Bor je sklopio partnerski ugovor sa nemačkom fondacijom Euroaisher Tier-und Naturschutz e.V. sa ciljem kontrole broja uličnih pasa i mačaka na teritoriji tog grada, piše portal Djole dog.

Još u avgustu 2019. godine grad je dobio specijalnu ambulantu na točkovima, u kojoj bi veterinari mogli da obavljaju sterilizaciju i čipovanje napuštenih životinja.

Pune dve godine ambulanta je bila garažirana, ali sada je konačno u pokretu.

Udruženje za zaštitu životinja Borske šape s radošću je saopštilo da ambulanta konačno počinje sa radom i da uprkos brojnim administrativnim problemima nemački partneri nisu odustajali od projekta. Rok za konačnu realizaciju bio je 1. april i Bor je uspeo da ostvari dogovoreno.

Kako je rečeno na sastanku predstavnika lokalne samouprave i udruženja za zaštitu životinja, veterinarskih službi i inspekcija koje je tim povodom održano u Skupštini grada Bora seoske mesne zajednice su najveće žarište pojave napuštenih životinja, pa će se zbog toga sterilizacija i kastracija pasa prvenstveno sprovoditi u njima. Ivana Milićević iz Borskih šapa je rekla da su već od ponedeljka na terenu, prvo selo je Brestovac.

Sjajna vest! Nadamo se da će u budućnosti biti više ovakvih projekata i da će naši četvoronožni prijatelji dobiti negu kakvu zaslužuju.

Maloletni prestupnici u Zrenjaninu pomagaće uličnim životinjama i brinuti se o prirodi

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

PARTNERI SAJTA


3.6K Shares
3.6K Shares
Share via
Copy link