Novi Sad Vesti

Velika akcija prikupljanja hrane u Novom Sadu za životinje spašene sa ulice

ulicni psi

Pozivamo vas na akciju prikupljanja hrane za 74 životinje sklonjene sa ulice u nedelju (7. april) na ugao Zmaj Jovine i Ulice Modene – od 16 do 19 sati!

Početkom februara iznenadila nas je tragična vest da je Ivan R. Ivanović, ljubitelj i aktivista za zaštitu životinja, preminuo u bolnici, posle operacije.

Ivan je bio borac za sve one koji su u ovom društvu slabiji i o njegovoj plemenitosti smo čuli i znali čak i mi koji ga nismo lično poznavali.

Široj javnosti postao je poznat zahvaljujući protestnoj šetnji od Smederevske Palanke do Beograda, nakon koje je devet dana štrajkovao glađu ispred Predsedništva, zbog jezivih zločina ubijanja napuštenih pasa u Smederevskoj Palanci.

Borio se za primenu zakona i za rad institucija, ukazivao na propuste policije i tužilaštva, obaveštavao javnost o nezakonitim radnjama privatnih firmi za vršenje zoohigijenskih usluga i lokalnih kabadahija, organizovao proteste koji bi skrenuli pažnju na to kako žive napuštene životinje.

Ali ono za šta je još zaslužan jeste pomaganje životinjama na licu mesta. Nakon smrti, iza Ivana su ostale 74 životinje, o kojima najviše brine njegova partnerka Dobrica. Pomažu i prijatelji, ali ona je ta koja živi sa njima i kojoj je najviše potrebna pomoć u vidu hrane, da bi uspela bez straha i neizvesnosti da prehrani sve te šapice koje su spašene sa ulica Srbije.

Iza Ivana je ostao i san koji, iako on nije tu, Dobrica i prijatelji pokušavaju da ostvare, i već uveliko su na putu njegovog ostvarenja. Naime, pri kraju su i radovi na ogradi, pomoćnim objektima za smeštaj pasa, i možemo da kažemo da prostor i uređenje placa izgledaju fenomenalno. Ali, i za to je takođe potrebna finansijska pomoć.

Ovom prilikom želimo da vas pozovemo na skupljanje hrane i sredstava i da, ukoliko ste u mogućnosti, donirate hranu i svratite na štand u Zmaj Jovinu ulicu, u nedelju, 7. aprila, od 16 do 19 časova, i na taj način pomognete ovim šapicama i Dobrici, da bar neko vreme ne moraju da razmišljaju o osnovnim potrebama.


Ovim putem pozivamo sve koji su u mogućnosti da pomognu da doniraju na račun:

Dobrica Damjanac
OTP banka
325-9300500190488-92
Pay pal: dobrica3@gmail. com

Unapred zahvaljujemo, i vidimo se!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

465 Shares
465 Shares
Share via
Copy link