Magazin Svet

Nova mis univerzuma, najstarija u istoriji takmičenja: Ko je R’Boni Gabrijel?

mis univerzuma 2
Foto: Printscreen

Amerikanka R’Boni Gabrijel nova je mis univerzuma i ujedno najstarija u istoriji tog takmičenja.

Rođena je u Hjustonu 1994. godine, diploirala je dizajn u Teksasu, model je i sjajna šnajderka. U istoriju je ušla i u decembru 2021. kao prva Amerikanka filipinskog porekla koja je osvojila titulu Mis Teksasa, piše Index.hr.

– Moj tata se preselio u Ameriku s Filipina uz stipendiju za fakultet i sa oko 20 dolara u džepu. Hteo je sam sebi da utaba put za novi život. U Teksasu je upoznao moju mamu, seosku ženu iz Bomonta. Ja sam vrlo ponosna filipinska Teksašanka, kaže.

„Volela bih da se starosna granica pomeri“

Takmičenje je održano u Nju Orleansu, a za krunu su se nadmetale 84 žene iz celog sveta.

Kada je Gabrijel ušla u Top 5, upitali su je: „Mis univerzuma je nedavno napravila inkluzivnu promenu, dopuštajući majkama i udatim ženama da se takmiču ove godine. Koju biste drugu promenu želeli da vidite i zašto?“

Gabrijel je odgovorila kako se nada da će organizatori takmičenja povećati starosnu granicu kandidata.

– Što se mene tiče, volela bih da vidim pomeranje starosne granice, jer imam 28 godina, a to je najstarija granica za takmičenje. I mislim da je to lepa stvar. Moj omiljeni citat je ‘ako ne sada, onda kada?’. Jer kao žena, verujem da nas godine ne definišu. Nije sutra, nije juče – ali je sada. Vreme je sada, rekla je.

Izvor: Index.hr

Najstarija misica i prva majka koja je ponela krunu najlepše

Share via
Copy link