Lifestyle Moda

Najstarija misica i prva majka koja je ponela krunu najlepše

Kada žiri čine samo žene, onda se pravila menjaju.

U Nemačkoj je ove godine prvi put za mis izabrana 35-ogodišnja majka.

Izbor za mis Nemačke održava se još od 1927. godine, no od prošlog vikenda puno toga se promenilo. Organizator Maks Klemer kaže da se tražila savremena žena sa stavom, prisutna na društvenim mrežama i koja može biti uzor drugima. Izbor za Mis se više ne ograničava samo na spoljašnost. Zato od ove godine više nema revija u kupaćim kostimima. Žene se predstavljaju u večernjim haljinama i casual-odjeći, s vrtoglavo visokim potpeticama, ali i u ležernim cipelama bez pete.

Leoni Šarlote fon Haze stoji na pozornici u pobedničkoj pozi s podignutim rukama, okružena s 15 takmičarki koje su se takođe nadale kruni najlepše Nemice. – Ovo je noć jakih žena – izjavila je ona, a preneo je dw.com

mis nemacke

Novu Mis Nemačke izabrao je žiri čiji je sastav takođe novina: u njemu su bile samo žene.

Leoni Šarlote fon Haze je najstarija Mis u 93-godišnjoj istoriji takmičenja. Takođe je i prva majka koja je ponela tu titulu. Ona ima trogodišnjeg sina.

– Karakter dolazi sa životnim iskustvom – kaže ova žena plave kose i zelenih očiju.

Rođena je i odrasla u Namibiji, gde joj još uvek žive roditelji i tri sestre. Nakon mature studirala je marketing i putovala po celom svetu. Živela je u Atini, Londonu, Milanu, Kapštatu i Berlinu. Radila je u reklamnim agencijama kao stilistkinja.

najstarija misica

Novu Mis idućih 12 meseci očekuje više od 200 termina, kaže Klemer. Deo tog posla preuzeće i pratilje Lara Runarson (22) i Mišel-Anastasia Masalis (23).

Uklete YU Misice: Lepota je bila njihova zla kob

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

342 Shares
342 Shares
Share via
Copy link