Magazin Svet

Transrodna osoba pobedila na lokalnom izboru za mis, kritika ogorčena, pobednica puca od ponosa

tranvestit
Foto: Preuzeto sa Index.hr

Trans influenserka Brajan Ngjen (19) pobedila je na lokalnom izboru lepote u Sjedinjenim Američkim Državama. Za tu titulu nadmeću se takmičarke od 17 do 24 godine, a pobednica će se boriti za titulu Mis Nju Hempšira 2023, piše Index.hr.

– Nema reči kojima mogu da opišem kako se osećam jer sam dobila priliku da predstavljam svoju zajednicu prvi put na izboru za Mis Nju Hempšira, napisala je tinejdžerka na Instagramu.

Kritičari nisu srećni

Nakon što su objavljeni snimci s izbora, javili su se brojni kritičari te odluke koji smatraju da je „ženama titulu odneo biološki muškarac“.

– Brajan, biološki muškarac, sa viškom kilograma, koji uopšte nema žensko ime, našminkan, nimalo nalik na lepe prirodne devojke koje su se prijavile na takmičenje, ne samo da je zauzeo prvo mesto nego je oduzeo priliku ženi da dobije stipendiju i iskoristi taj novac od nagrade za svoju budućnost, objavila je na Tviteru bivša Mis Velike Britanije.

– Ono preko čega ne mogu da pređem je da ta osoba nije dovoljno privlačna da bi ikada pobedila na bilo kojem takmičenju, javila se i politička Sidnej Votson.

Drugi ipak slave taj događaj

– Ima li bolje priče od istorije koja se događa u Organizaciji izbora za Mis Amerike? Dana 6. novembra 2022. Brajan je ponela titulu kao prva transrodna žena u 101 godini postojanja tog izbora.

Nova mis je rekla da, iako prima gomilu negativnih komentara, to više ne utiče negativno na nju. Tinejdžerka je takođe iskoristila svoju kampanju #QueensAreEverywhere da pomogne da se skrene pažnja na ljude koji se suočavaju s raznim nevoljama i predrasudama u svojim zajednicama.

Izvor: Index.hr

Kako danas izgleda Andrej Pejić, sada kada je postao Andreja, najpoznatija transrodna manekenka (FOTO)

7 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap