Magazin Srbija

Ministar Mali, cinik veliki: „To bi bilo vrh, kako si se to setio“ – pravi odnos državnog činovnika na usluzi građanima

sinisa-mali-milijarde

Problem sa kojima se suočava ogroman broj građana koji rade preko interneta i primaju svoju novčanu naknadu iz inostranstva ne jenjava. Država ne odustaje od svojih poreskih potraživanja, ne želeći da se približi zahtevima nezadovoljnih i pobunjenih građana.

Na sastanku pregovaračkog tima frilensera sa premijerkom Anom Brnabić i ministrom finansija Sinišom Malim, ispoljavali su se sakrastični komentari i nipodaštavanja visokih državnih funkcionera upućeni pregovaračima frilenserima, koji su pre svega građani ove zemlje.

Nakon bahatih i bezobraznih komentara Ane Brnabić, saznajemo i od člana Udruženja radnika na internetu Nikole Ilievskog iz Niša da se na svaki njihov predlog rešenja državni službenici odnose sa dozom sarkazma i podsmeha.

On navodi da je poreska uprava zakazala jer nije građane obaveštavala, a bila joj je dužnost, o naplati poreza. Podsetio je ministra da se to dogodilo tek 13. oktobra, te predložio da se dugovanja računaju od 14. oktobra.

– Kad sam rekao ministru Malom da su ljudi spremni da plate od 14. oktobra, on je na to rekao ’pa to je super ideja, to bi bilo vrh, kako si se to setio’ i onda su svi krenuli da se smeju malo cinično – prepričava Ilievski za Južne vesti.

Iako još uvek nisu postigli dogovor sa državom, očekuju nove runde pregovora sa uspešnijom završnicom.

Propali pregovori Vlade sa frilenserima: Skandalozno, očekujte dešavanja na ulicama

Tamara Obradović

Tamara Obradović

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Samo da vi nama odleprsate sa vlasti i da ne dodju gori …. Sve mi se cini da od goreg ima gore….

66 Shares
Share via
Copy link