Magazin

Kredit, razvod pa borba protiv kancera: Životna borba glumice Mine Lazarević

mina
Foto: Mina Lazarević / Promotivne fotografije

Poznata srpska glumica Mina Lazarević ostvarila je uspešnu karijeru ostvarivši mnoge zapažene uloge u prethodnim godinama, ali ju je u privatnom životu sudbina stavila pred veoma teška iskušenja. Osim materijalnih i emocionalnih problema, Mina u poslednje vreme vodi borbu za svoje zdravlje.

Ona je od 2005. godine u kreditima, a 2015. je doživela i fizičko nasilje od tadašnjeg supruga. Sve to doprinelo je da se njeno zdravstveno stanje pogorša, pa je osim „normalnog“ stresa nedavno obolela i od kancera.

– Svako ima slabu tačku, ne postoji neko ko je nema. Ja sam ekstrovertna osoba, ne gutam, ne čuvam stres u sebi, imam potrebu sve to da izbacim. Čini mi se da sam posle svega toga osećala potrebu da treba sa svojim okruženjem da podelim slušajte svoje telo, nemojte da ignorišete neke signale koje vam daje, jer te svakodnevnica melje. Malo je vremena da ga posvetiš sebi i provedeš vreme sa sobom – ispričala je Mina Lazarević prošle godine u emisiji “Preživeli” na K1.

Tada je objasnila da nije obraćala dovoljno pažnje na sebe, te da je tu osobinu nasledila.

– Ignorisala sam signale koje mi je telo davalo, to nema veze sa zdravstvenom neprosvešćenosti i nemogućnosti da se to reši. Nažalost nasledila sam osobinu svoje bake i majke da su mi svi moji bližnji važniji od mene same. Na kraju dođe vreme da moraš nešto da preduzmeš. U prvom momentu nisam znala da se tu nešto dešava i da moram na operaciju, čak sam planirala da nastavim da igram predstave. U pitanju je bila štitna žlezda. Međutim kad je stigao nalaz, morala sam na još jednu operaciju, jer je bio maligan. Nakon saznanja sam otišla u kola da se isplačem jer obično tako ide. U tim trenucima krenu neke misli neizdrživo da ti naviru i ne možeš sebe da smiriš. Kreneš da razmišljaš o deci i o svim stavkama koje treba da središ – kazala je tada Mina.

Operacijom joj je ubrzo izvađena cela štitna žlezda, ali to je prouzrokovalo nove probleme. Ona godinu dana nije mogla neometano da govori.

– Naravno, od operacije moje glasnice su bile u haosu, ne mogu normalno ni da govorim ni da pevam. Kad su mi rekli gledaćemo da rez bude što manji, da se ne vidi, rekla sam doktorima, ma pustite to gledajte mi glasne žice, ja od toga živim. Tad nisam mogla ništa da radim sa svojim glasom, ali nisam odustajala. Ta blokada je trajala više od godinu dana i nastavila sam da forsiram i da pričam i da pevam. Nakon toga sam igrala predstave normalno, jer nisam želela da dozvolim sebi tu vrstu pada – istakla je glumica koja je svoju bolest dugo krila i od javnosti i od svojih najbližih.

– Dešavalo mi se to da se toliko trudim da se ne vidi da sam operisana da me ni deca ne razumeju, govorili su mi zašto sam stalno smorena. Onda sam ih stavila ispred sebe i rekla, mama se operisala, ali će biti okej. Možda ću biti umorna, možda ću biti neraspoložena, ali morate da me razumete. Ne treba ići u krajnost i sve kriti od dece, ali isto tako verujem da ne treba ni da ih opeterećujete kad su mali nepotrebnim detaljima, ali im treba objasniti na njihov način da razumeju kroz šta prolazite – poručila je Mina Lazarević.

Predrag odbio da umre da bi sakupljao trombocite za obolele od leukemije

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

149 Shares
149 Shares
Share via
Copy link