Magazin Novi Sad

Novosađanka Nia (8) gledala majku kako se bori sa rakom, pa odsekla svoju kosu i poklonila je bolesnim devojčicama

nia
Foto: Privatna arhiva

Nastasja Nedimović uspela je da pobedi rak, a danas je primer svima koji prolaze kroz najtežu životnu bitku, da je moguće pronaći srećan kraj. Pored toga što je život posvetila pomaganju drugim borcima, trudi se da svoju decu uči pravim vrednostima, te je sada i njena ćerka Nia (8) odlučila da odseče svoju prelepu dugu kosu i pokloni je devojčicama kojima je ona potrebnija.

Kako je objasnila za Telegraf.rs, Nastasja je isti korak učinila pre samo dve nedelje, a Nia je gledajući mamin primer poželela da učini isto.

Ipak, taj gest nije bio jedini razlog zašto je Nia “prelomila”, već je on duboko usađen u njenu ličnost.

– Trudim se da mojoj deci bez pritiska i prilagođeno stvorim empatiju i podignem svest na viši nivo kako bi bili svesni šta se oko nas dešava. Treba da imamo veliko srce pre svega, da brinemo o našoj unutrašnjosti, a tek posle o spoljašnjosti. Pokušavam da im objasnim da postoje mnogo veće i bitnije stvari od materijalnih. Želim da budu srećni i zahvalni za život koji žive, svoje zdravlje i sve čime su okruženi. Često im pokažem nečiju situaciju, na primer ako je u pitanju dete, pa im objasnim “znate kako mi imamo ovo, zdravi ste, odemo na put, trenirate, a evo ovo dete se bori sa nečim teškim, ali ima podršku” – pojašnjava nam Nastasja.

Baš zbog toga što u njima već vidi da gaje ove vrednosti, mlada majka ne može biti više ponosna. Priznaje da je Nia bila pomalo nesigurna, ali je to nije sprečilo da istraje u svojoj želji da pomogne drugima, kao i da sa ponosom i samopouzdanjem nosi novu frizuru.

– Naravno da sam ponosna, koja majka ne bi bila. Takođe sam i ja donirala kosu pre 2-3 nedelje. Ona je bila srećna i ponosna zbog toga i rekla je da bi i ona volela tako nešto da uradi. Ja sam rekla da ima moju veliku podršku kad god je spremna i da to ne mora da radi. Kako je rekla i na snimku, malo se plašila kako će izgledati sa kratkom kosicom, ona još nema ni 9 godina i to je normalno, nije bila sigurna. Ipak, kada je videla moju reakciju i samopouzdanje na novu frizuru, videla je da to nije ništa strašno. Svi smo mi lepi ako iznutra zračimo, tako se ona odlučila, presekla i donirala svoju kosicu i ni u jednom momentu se nije pokajala – priča nam majka kroz osmeh.

Nastasja je saznala da ima rak koštane srži dan nakon što je prevremo rodila malenog Vuka (6). Iako se razvijao u njenom stomaku tik pored kancera, Vuk je danas sportista i dete za primer.

– Ja sam inače odlično osećam se fantastično. Imam i fizički i psihički više snage nego kad se to desilo, živimo življe, punijim plućima od nekih osoba koje su zdrave i nisu doživele našu sudbinu – rekla nam je ona.

Nakon svih suza, smeha, nadanja i pobeda ona danas ima samo jednu želju.

– Ne želim da zvuči kao kliše, ali ja stvarno samo želim da ostanem zdrava i da svi moji budu zdravi. Nažalost sa iskusila tu situaciju i znam kako je kad izgubiš zdravlje i onda nema života. Koliko god da imaš para, da si uspešan, ništa ne vredi ako nemamo zdravlje – kaže Nastasja sa osmehom.

nastasja-kancer
Foto: Privatna arhiva

Podsetimo, Nastasja je rodom iz Bečeja, ali živi u Novom Sadu i bivša je profesionalna vaterpolistkinja i sudija.

Sada je i influenserka i na svom profilu “cancer.influencer” trudi se da ohrabri sve žene, majka, ali i očeve da ni u jednom trenutku ne gube veru u sebe.

Novosađanka Nastasja Nedimović pobedila rak nakon 5 godina borbe!

Čitajte Luftiku na Google vestima

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

Share via
Copy link