Magazin

Lana (7) je umrla na lekarskom stolu, spasimo Milijanu (6) od iste sudbine

milijana-28-jun

Nedavno nas je sve šokirala i rastužila vest da je sedmogodišnja devojčica iz Beograda, Lana Mrkalj, preminula nakon komplikacija nastalih posle rutinske operacije krajnika. Za Lanu nažalost više nema spasa, ali jedna devojčica i dalje ima priliku da nastavi svoj život, a mi možemo da joj pomognemo.

Milijana je teško bolesna, desni bubreg joj potpuno otkazao, a levi je teško inficiran. Ne može da priča, ne može da guta čvrstu hranu, a ni da hoda samostalno. O Milijani se brine njena stara baka Leposova.

Baka Leposava joj menja kateter na svakih pola sata, pasira i sprema jedinu hranu koju Milijana može da jede (plazmu i zlatni pek, supu), menja pelene i radi sve što može za nju.

Porodica živi od socijalne pomoći: Leposava ne prima ni penziju, već se prijavljuje za jednokratnu pomoć zbog svih troškova lečenja, koju joj nekad odobre, a nekad ne.

Žive na planini, u zaseoku Durak, 40km od Kladova, gde živi mali broj domaćinstva i malo čega ima. Žive u kući od blata, staroj 100 godina, gde nemaju ni kupatilo, ni veš mašinu.

Leposava svakog meseca ide u Kladovo po katetere, gaze, sterilne rukavice i ostalu medicinsku opremu koju mora da kupi Milijani, ali da bi dobila ono bez čega Milijana ne može da živi ona mora unapred da uplati novac apoteci što nije uvek u mogućnosti da uradi.

Često je primorana da pozajmljuje pare i moli radnike u apoteci i lekare da joj daju bilo šta, kako bi mogla da se stara o Milijani. Nažalost, i pored svih udaraca koje baka Leposava trpi čuvajući svoju unuku, ona mora da brine čak i o tome kako i da nabavi osnovne potrepštine za brigu o Milijani.

Život nije imao milosti prema ovoj devojčici, njena jedina nada smo mi i vi, nemojmo da je razočaramo. Donirajte, promenite joj život.

Online Donations:

Credit Card: www.28jun.org/#donate

PayPal: www.paypal.me/28jun

Donacije iz Srbije:

Ime: 28. JUN

Dinarski racun broj: 265619031000037746

Devizni racun broj: RS35265100000018400660

Raiffeisen banka Srbije

Srbija je puna dece kao što su đaci iz malenog Nadalja, ali o njima isuviše retko priča

PARTNERI SAJTA


92 Shares
Share via
Copy link