Novi Sad Vesti

Milenium tim se širi na Vojvodinu, kupio NAVIP-ove vinograde kod Novog Sada

Vučić vinograd
(Ilustracija) Foto: Informer, Prinscreen Instagram

Čuvena beogradska i vlasti bliska kompanija Milenijum tim kupila je za 216 miliona dinara imovinu akcionarskog društva „Navip“ na području Novog Sada, koja je procenjena na 705 miliona dinara i koju najvećim delom čine plantaže tog nekadašnjeg vinskog giganta.

Kako piše istraživački portal Voice, na javnom nadmetanju za imovinu „Navipa“ učestvovala je i surčinska firma „Rekonstrukcija i izgradnja puteva“, čiji je zakonski zastupnik Boško Buha, sin nekadašnjeg zaštićenog svedoka i kontraverznog biznismena Ljubiše Buhe Čumeta, koga su mediji i policija označavali kao vođu surčinskog kriminalnog klana.

„Milenijum tim“ je na taj način kupio od države i 52 hektara građevinskog zemljišta u katastarskim opštinama Petrovaradin i Sremska Kamenica.

Za imovinu „Navipa“ u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici „Milenijum grupa“ dala je 216 miliona dinara, a „Rekonstrukcija i izgradnja puteva“ ponudila je 213 miliona, dok je početna cena bila oko 211 miliona dinara.

Reč je o parcelama na potezu Alibegovca i Karagače, nadomak Novog Sada, na obroncima Fruške gore, a taj deo sremske strane Novog Sada i meštani i gradski urbanisti smatraju veoma atraktivnim, dok investitori na placevima oko nekadašnjih „Navipovih“ vinograda već grade stambene komplekse.

Na pitanje da li „Milenijum tim“ nastavlja vinogradarsku proizvodnju na parcelama u Petrovaradinu i Sremskoj Kamenici, na bivšim plantažama „Navipa“, iz te kompanije su za Voice rekli da se „zemljište trenutno ispituje i razmatraju se mogućnosti za podizanje novih zasada vinograda na toj površini“.

Ove godine, u januaru, „Milenijum“ je postao stopostotni vlasnik vinarije „Šapat“ u Novom Slankamenu, po mnogima, jedne od najekskluzivnijih u Srbiji, navodi Voice.

„Milenijum tim“ je poslovnu 2021. godinu završio sa neto dobitkom od oko milijardu dinara, dok je godinu dana ranije neto dobit bila oko 370 miliona dinara.

Izvor: Voice

Dvojac iz Milenijum tima iz poslova sa državom zarađuje MILION na sat

188 Shares
188 Shares
Share via
Copy link