Magazin Novi Sad

Ceca Bojković pozvala policiju na Kameničkoj adi da stane uz svoj narod (VIDEO)

ceca-sodros
Foto: Luftika

Borba za očuvanje Šodroša traje već mesecima, a u poslednja tri dana doživljava svoju kulminaciju, pošto su radnici kineske firme „CRBC“, koje obezbeđuju kordoni policije, počeli sa pripremnim radovima za izgradnju mosta.

Nakon potresnih scena kojima smo svedočili u utorak, kada su brojne policijske snage odgurivale i hapsile ekološke aktiviste koji su pokušavali da spreče kineske radnike u postavljanju ograde, juče je na Šodrošu održan protest, na kojem se okupilo stotinjak Novosađana.

Ponovo je došlo do koškanja sa policijom, kada su okupljeni izražavajući nezadovoljstvo uništavanjem ove prirodne oaze, pokušali da sruše postavljenu ogradu, a četvoro aktivista je ponovo privedeno.

Od jutros je na Šodrošu ponovo napeto, pošto su se na Kameničkoj adi pojavili radnici „Milenijum tima“ sa mašinom za razminiranje terena.

Radi se o istoj mašini koja se na ovom području pojavila i pre mesec dana, kada su ekološki aktivisti uspeli da oteraju radnike.

Ovog puta, u ograđenom delu Kameničke ade radnike „Milenijum tima“ i kineske kompanije „CRBC“ čuvaju kordoni policije u opremi za razbijanje demonstracija, koji ih razdvajaju od okupljenih građana.

Iako pripadnici opozicije zasad nisu jasno stali uz Novosađane koji brane Šodroš, dobili su podršku od brojnih poznatih ličnosti.

Svetlana Ceca Bojković poručila je okupljenim policajcima da stanu uz svoj narod, a šta je diva srpskog glumišta još rekla u telefonskom razgovoru, poslušajte na snimku:

Gradonačelnik Novog Sada čuvare Šodroša nazvao „lažnim ekolozima“ i nasilnicima

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

784 Shares
784 Shares
Share via
Copy link