Magazin

Kako je izgledalo venčanje Milene Dravić i Dragana Nikolića

Velika srpska glumica Milena Dravić preminula je noćas u Kliničko-bolničkom centru Bežanijska kosa u 79. godini. Ostaće upamćena po ogromnom doprinosu jugoslovenskom filmu, televiziji i pozorištu, zbog čega je važila za najveću divu sa ovih prostora, ali i po zaista bajkovitoj ljubavnoj priči sa Draganom Nikolićem.

Kako je sama Milena jednom prlikom rekla, njihova ljubav je bila i ostala mnogo više od onoga što je napisano o njima i ostala je uvek ponosna na ono što su imali.

A imali su jednu od onih ljubavnih priča zbog kojih ponovo poveruješ u pravu ljubav, koja može da traje ceo život – a sve je počelo sasvim slučajno.

„Upoznali smo se na snimanju filma „Horoskop“. Ona je tad već bila popularna, a meni je to bio, čini mi se, treći ili četvrti film. Tad sam prvi put vidio Milenu Dravić uživo. Bilo nas je petorica momaka koji su igrali velike uloge, a ona je igrala jedinu žensku ulogu u filmu. Na snimanju smo se sprijateljili. Bilo je to jedno veliko druženje, a kasnije se rodila ljubav“, ispričao je jednom prilikom Gaga Nikolić.

Te 1969. godine Milena je na Gagu ostavila najjači utisak zbog prirodnog stava i neposrednosti, a dve godine kasnije su rešili da se venčaju. Priča o njihovom venčanju možda najbolje pokazuje koliko su oboje živeli za glumu.

„Snimali smo u Zvezdarskoj šumi, dramu Duška Radovića “Kako su se volele dve budale”. Kad nam je reditelj Aca Đorđević dao slobodno vreme za ručak, Dragan i ja smo skoknuli do Opštine Vračar da se venčamo. Tako je bilo, venčali smo smo se u pauzi za ručak“, prisetila se jednom prilikom Milena. Tu im se pridružila i Seka Sablić, koja im je bila kuma i velika prijateljica, a onda su se jednostavno vratili na snimanje.

„Posle smo se vratili u Opservatoriju na Zvezdari i nastavili snimanje kao da se ništa nije dogodilo“, opisala je Milena taj dan.

Nije bilo glamuroznog veselja. Nije bilo venčanice koje se šije mesecima, niti muzike i gostiju… Samo čista ljubav. I trajala je do kraja života. A možda i duže od toga.

Milena je odigrala dvadeset pozorišnih uloga u predstavama raznih pozorišnih produkcija od kojih su mnoge višestruko nagrađivane a neke igrane i po više od petnaest godina, i po IMDb-u 159 filmskih i TV rola.

Na ovim prostorima jedini je dobitnik glumačke nagrade na prestižnom Kanskom festivalu, koja joj je pripala za ulogu u filmu „Poseban Tretman“ Gorana Paskaljevića po scenariju Duška Kovačevića.

Dobitnik je niza najprestižnijih nagrada među kojima su “Zlatna ruža” na Festivalu u Veneciji, “Zlatna Haridba” na festival u Taormini , “Zlatni laćeno” u Avelinu, više Zlatnih I Srebrnih Arena na Pulskom festival, “Dobričin prsten”, “Pavle Vuisić”, “Statueta Joakim Vujić”, “Zlatni pečat” Jugoslovenske kinoteke, “Beogradski pobednik” i druge, piše „Blic“.

Izvor: Blic

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

51 Shares
Share via
Copy link