Film Magazin

Zbog jednog pitanja Milena Dravić je gađala novinarku na festivalu u Kanu i zamalo ostala bez uloge u Sutjesci

milena dravić
Foto: Pixabay

Legenda srpskog i jugoslovenskog glumišta, velika Milena Dravić, preminula je pre četiri godine.

Glumila je u preko 100 filmskih ostvarenja, zajedno sa najvećim domaćim i holivudskim glumcima, a među naslovima koji kao sinonim nose njeno ime, jesu “Prekobrojna”, “Ljubavni život Budimira Trajkovića”, “Rad na određeno vreme”, “Nije lako s muškarcima” i mnogi drugi, piše Zadovoljna.rs.

Jedan skandal čiji je takođe bila glavni akter prepričava se već decenijama.

Naime, nakon što je dobila ulogu u filmu „Sutjeska“, Milena je otišla sa ekipom filma „Misterije organizma“ Dušana Makevejeva u Kan, susrela se sa Džekom Nikolsonom, Džonom Lenonom i Joko Ono.

U jednom trenutku, dok je bila izbezumljena zbog društva u kom se našla, stiže pitanje američke novinarke: „Da li vi Jugoslovenke znate za kontracepciju?“

– Ja sam se tih dana mučila sa migrenom i vadim te pilule, gađam je njima. Svi listovi su pisali o tome, a ruska Literaturna gazeta je napisala da sam se neprimereno ponašala. Vraćam se iz Kana i Nikola Popović, direktor filma, mi kaže da neću moći da igram u Sutjesci. Godinu dana je prošlo, Dragan i ja na moru, i ležimo na plaži, kad vidim neke crne izglancane cipele mi prilaze, a ono Popović i kaže mi: „Diži se, moraš na Tjentište da odigraš svoju ulogu“.

Izvor: Zadovoljna.rs

Gaga Nikolić i Milena Dravić jedva skupili pare za nov automobil, a onda čuli za dečaka koji hitno mora na operaciju

54 Shares
Share via
Copy link