Magazin Poznati

Zbog greške u seriji postao je Dragan Nikolić, pravo ime našeg glumca pisalo jedino u ličnoj karti

dragan nikolić
Foto: Printscreen

Bio je Prle, Flojd, Popaj… Glumac Dragan Gaga Nikolić ostavio je neizbrisiv trag u srpskoj kinematografiji, a tokom višedecenijske karijere odigrao je veliki broj uloga u kultnim ostvarenjima.

Bio je prvi glumac sa našeg prostora angažovan u pozorištu Sare Bernar u Parizu.

Ono što publika nikako nije mogla da primeti, zbog profesionalnog pristupa glumca, Nikolić je bio veliki tremaroš.

Pre svake prestave imao je ritual – prvo popije dva viskija, pa izađe na scenu, piše Nova.rs.

Svojevremeno, Gaga Nikolić opisao je da nikada pijan nije igrao u predstavi i da je vrlo ozbiljno shvatao svoj posao, pa taj dan kada igra predstavu za njega ona počinje čim se probudi.

– Kad me jednom Mira Trailović uhvatila sa čašom viskija, bila je preneražena. Kad je shvatila da je to deo mog rituala, dolazila je da proveri jesam li uzeo drugi, rekao je jednom prilikom glumac.

Svoju filmsku karijeru započeo 1964. godine je malom ulogom u ostvarenju „Pravo stanje stvari“, a tada je potpisan svojim pravim imenom Dragoslav Nikolić.

Nakon toga nastavio je da niže značajne uloge, a prilikom emitovanja serije „Dovoljno je ćutati“, 1965. godine, usled televizijske greške na kraju emitovanja u delu za uloge umesto imena stavljen je nadimak Dragan, koji je kasnije obeležio njegovu karijeru.

– Samo mi u ličnoj karti i pasošu piše da se zovem Dragoslav Nikolić. Za sve ostale sam Dragan, objasnio je svojevremeno glumac.

Dragan Nikolić preminuo je u martu 2016. u 72. godini, nakon duge borbe sa teškom bolešću.

Izvor: Nova.rs

Zbog jednog pitanja Milena Dravić je gađala novinarku na festivalu u Kanu i zamalo ostala bez uloge u Sutjesci

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link