Magazin Novi Sad

Deo splava sa novosadskim maturantima potopljen, zamalo izbegnuta tragedija

Nekoliko stotina maturanata iz više srednjih škola u Novom Sadu u petak je evakuacijom u poslednji čas izbeglo utapanje u Dunavu tokom maturske žurke.

Dnevnu žurku za maturante organizovao je splav Džoli Rodžer na popularnom Ribarcu, a terasa plovila je u jednom trenutku, od siline tereta, počela da tone. Učenicima je voda odjednom došla do gležnjeva i potapanje je bilo neizbežno. Na splavu je bilo više stotina tinejdžera, mnogo više nego što može da nosi. Terasa splava je ubrzo iščezla ispod talasa mutne reke.

dzoli-rodzer-splav-ns
Splav Džoli Rodžer

Otac jednog maturanata objavio je u petak na svom Facebook profilu sledeće:

Dramatičnim događajima danas u Novom Sadu dodajmo i to da novosadski maturani umalo nisu završili u Dunavu kada je splav na kojem je organizovana maturantska žurka počeo da tone. ‘Preduzimljivi’ domaćini nisu vodili računa o nosivosti splava, pa je splav najpre počeo da se ljulja a onda i da tone u vodu. Deca su se izvukla samo sa mokrim nogama, ali ne smem ni da razmišljam šta je sve još moglo da se dogodi.“

Ovaj roditelj u razgovoru za Luftiku pojašnjava:

– Očigledno je da se mora pooštriti kontrola takvih objekata i preduprediti da se ovako nešto ponovi. Jer sad je sve dobro prošlo (deci je čak bilo i zabavno), ali ako se ponovi, pitanje je da li će imati srećan kraj. Onda može biti kasno – kaže on.

Jedan maturant je ovako opisao događaj:

– Maturanti su bili iz različitih skola, a koliko nas je bilo ne znam. Nekoliko stotina, sigurno. Zabavljali smo se uz muziku, plesali i igrali, a u jednom trenutku smo odjednom stajali u vodi. Osetilo se tonjenje.

Muzika je stala, čulo se strašno škripanje dasaka i sajli. Krenuli smo da bežimo ka izlazu, nastao je krkljanac. Neki su skočili su Dunav. Svi smo uspeli da izađemo na obalu. Stajali smo preplašeni, maturske haljine i odela su bili mokri, ali svi smo bili živi – ispričao je ovaj 18-godišnjak.

Na ulazu na splav Džoni Rodžer stoji napis „Lokal u pripremi“. Vlasnik lokala je nije bio raspoložen za razgovor sa novinarima.

Upitan da li plovilo ima neophodne bezbednosne domunetne, samo je rekao: „Pitajte Kapetaniju.“

Ko je tinejdžer koji je vazdušnom puškom terorisao Novosađane?

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

komentar

Klikni da objaviš komentar

  • Molim vad naučite pravopis. Kada sam pročitala naslov, mislila sam da se tragedije nije izbegla !!

OGLAS

2.5K Shares
2.5K Shares
Share via
Copy link