Lifestyle Moda

8 savršenih maturskih haljina u kojima ćete zablistati u posebnoj noći

Bilo da su duge, kratke, balske, svečane ili casual, maturske haljine moraju biti posebne i upečatljive. Proslava mature je veliki korak u odrastanju tinejdžera, zatvaranje jednog životnog poglavlja i korak dalje u nove zanimljive avanture.

Izbor haljine za maturu nije jednostavan, zbog velike ponude koja se nalazi na svakom uglu. Zato smo mi za vas izdvojili posebne krojeve haljina koje će vam pomoći u pronalaženju baš onoga što želite.

Asimetrična haljina

two-sister-asimetricna-haljina

Bez obzira da li je na jedno rame ili sa dugačkim zadnjim krojem, a kratkim spreda, ova haljina je savršena za matursko veče zbog svoje jednostavnosti. Lagana, lepršava, a opet ženstvena, omogućiće vam da se lagano krećete na plesnom podijumu, a to je ono što je prvenstveno i najbitnije.

Kratka casual haljina

two-sister-kratka-casual-haljina

U modi su pastelne boje roze, žuta, plava ili zelena, tako da sa ovom haljinom sigruno nećete pogrešiti. Kratka je te za nijasnu više preporučljiva proslavi male mature. Savet za devojke je da budete u skladu sa godinama i da ne težite starijem izgledu.

Svečana haljina za veliku maturu

two-sister-svečana-duga-haljina

Izbor haljine za maturu mora da odražava vaše godine. Zato vam preporučujemo ovu prelepu, elegantnu haljinu ukoliko ste završili srednju školu. Haljina ostavlja utisak odlučne, samouverene žene, koja savršeno zna svoje dalje životne izbore.

Rukavi su sa čipkom, te su ovakvi krojevi savršeni za osobe koje ne žele da se na telu vide flekice od znojenja. Budite spremne na mnogo plesa i mrdanja kukovima.

Moderne ´60-te

haljina-za-maturu

Da li se sećate onih američkih reklama iz šezdesetih za Coca Colu? Tada su sve devojke i žene nosile haljine sa korsetom i suknjom koja široko pada od tela, a seže do kolena. Moda se konstantno vraća a sa njom i ovaj model haljine koji je idealan za nezaboravno matursko veče.

Bilo da slavite malu ili veliku maturu, roze haljina je pravi komad garderobe u kojoj će te se osećati moderno i opušteno.

Cvetni dezen

DiLine-cvetni-dezen-haljina

Ova jednostavna maturska haljina sa cvetnim dezenom je sve samo ne obična. Blagih boja, sa naglašenim dekolteom ona je pravi izbor za vaše posebno veče i lepe uspomene. Uparite je sa bež cipelicama sa blagim zaobljenim vrhom i komadom lepog nakita oko zgloba ruke.

Svečani kombinezon

DiLine-crni-kombinezon

Ko kaže da za maturu morate da nosite isključivo haljine? Ovaj fenomenalni crni kombinezon je savršen za svečanosti i proslave. Za devojke koje ne preferiraju suknje i haljine, preporuka je da izaberu uzani crni kombinezon sa vezenim radom na prednjoj strani dekoltea. Ostavićete utisak samouverene žene koja se izdvaja od drugih.

Bordo haljina za moderne princeze

DiLine-bordo-haljina

U današnje vreme nema balova i svečanosti kao što smo čitali u bajkama kada smo bili deca. Međutim, ova haljina je jednostavno krojena za bajku. Savršenih linija i elegancije, idealna je za vaše matursko veče. Gornji deo je sav od moderne čipke, lepo skrojene sa ukusom. Prelepa haljina za ovaj prelepi događaj.

Cvetna kratka haljina

DiLine-cvetna-kratka-haljina

Haljina koja je krojena sa cvetićima je preslatka za maturu, ukoliko ste tip razigrane i koketne devojčice spojeno u jedno. Srebrni kajiš će naglasiti „ozbiljnost“ haljine, dok će njena dužina da istakne vaše noge i zanosnu figuru.

Izaberite ovaj tip kroja kako bi bili fleksibilni lakše se kretali i đuskali. Ukombinujte matursku haljinu sa belim, bež ili svetlo roze cipelama na štiklu i srebrnim komadom nakita, samo bez preterivanja.

Za kraj ne zaboravite: matura je veče koje se pamti za celi život, prekretnica u sledu događaja i žurka sa najboljim prijateljima. Imajte na umu da maturska haljina treba da je udobna, elegantna i da vam lepo stoji. Kada pronađete pravu za sebe, ostaje vam samo da uživate u ovom uzbudljivom danu.

Šminka za maturu koja će trajati celu noć

Irma Mićanović

Večiti sanjar, veruje u dobro u ljudima, a svet posmatra kroz šarene naočare. Poklonite joj dobru knjigu i bićete na spisku njenih najboljih prijatelja, celi život. U sledećem životu želi da živi u svetu Terija Pračeta.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

29 Shares
Share via
Copy link