Balkan hronika

Masovni ubica iz Cetinja prvo otišao u crkvu da se pomoli, pa uzeo karabin i pobio 10 ljudi

Vuk Borilovic
Foto: Printskrin/Facebook, Vuk Borilović

Cetinjanin Vuk Borilović (34) koji je u petak ubio 10 svojih komšija je neposredno pre krvavog pira bio u crkvi.

Borilović se potom vratio u porodičnu kuću u cetinjsko naselje Medovina i počinio krvavi pir.

– Borilović je pre nego što je pobio nevine ljude, i decu među njima, otišao u crkvu i pomolio se Bogu. Uzeo je pušku i krenuo da ubija, na kraju je zaustavljen nakon pucnajve u kojoj su učestvovali policajci i meštanin Nenad Kaluđerović – kaže Kurirov izvor.

Njegova porodica je prema priči meštana, jedna od najstarijih i najuglednijih na Cetinju.

– Borilovići godinama idu redovno u crkvu, a uoči svakog Božića iznose badanjak ispred manastira. I Vuk je redovno učestvovao u ovim ceremonijama. Gde će mu duša, kakvo je to zlo ušlo u njega, zašto je pobio svoje komšije i dvoje dece – pričaju očajni Cetinjani.

Oni dodaju da je kuća Borilovića pokrivena kamerama i da bi to moglo da donekle reši misteriju šta je navelo ubicu da počini masakr.

– Vuk u porodičnoj kući imao video-nadzor, kako unutra, tako i spolja. Celo dvorište pokriveno je kamerama koje su policajci odneli nakon zločina. Trebalo bi da se utvrdi šta je ubica radio nakon što je došao iz crkve – kažu žitelji.

Pomahnitali Vuk Borilović u petak oko 15.30 sati ubio je najpre svoje podstanare Natašu Pejović Martinović (35) i njene sinove Mašan (11) i Marka (8), a potom i njihovog porodičnog kuma Milana Mitrovića (37), svog ujaka Gorana Đurišića (54) koji je pokušao da ga zaustavi, a onda i komšije Rajka (56), Dimitrija (81) i Danicu (74) Drecun, pa Danijelu (51) i njenu sestru Aleksandru (52) Radunović.

Izvor: Kurir

Čovek za kojeg se veruje da je zaustavio cetinjski masakr javio se na saslušanje

oznake
89 Shares
Share via
Copy link