Magazin Poznati

“Izgubila sam dete, šta može gore da mi se desi?”: Marina Tucaković o borbi sa rakom i smrti sina

Marina Tucaković
Foto: Ringier

Srbiju je juče (20. decembar) potresla vest da je preminuo Milan Laća Radulović, mlađi sin najpoznatijeg srpskog i jugoslovenskog tekstopisca, Marine Tucaković i kompozitora Aleksandra Fute Radulovića.

Baš poput svoje majke, sarađivao je sa najvećim imenima estrade, bio je tekstopisac i autor brojnih hitova. Preminuo je iznenada u Izraelu, u 36. godini, a pronađen je na ulici u Tel Avivu.

milan-laca
Foto: Printscreen

Paradoksalno je da nas je samo godinu dana ranije, u septembru 2021. godine napustila žena koja je “odgovorna” za najveće hitove jugoslovenske muzike.

“Izgubila sam dete, šta još gore može da mi se desi?”

Pričajući o borbi sa rakom dojke, uporedila je tu bitku sa gubitkom sina Miloša, koji je preminuo 2008. godine.

– Karcinom dojke, krenula voda ka plućima… Pakao sam prošla. Ali jednostavno kad sam bila smeštena na onkologiji polusvesna nekako niakakav strah nisam osećala. Bilo je ono – “Biće šta će biti”. Izgubila sam dete, šta može gore da mi se desi? Jel tako?

Ode vam dete na eksurziju pa se bojite kako će da stigne. Uvek imate strah za osobe koje volite. Interesantno, ja tu noć… On je bio toliko veseo, toliko smo se smejali, nisam zaista mogla da imam loš predosećaj. Koliko sam imala ranije iz strahova… I eto baš se dogodilo to čemu se tad sigurno nisam nadala. Nisam to očekivala –  ispričala je Marina pre nekoliko godina gostujući na makedonskoj televiziji, a prenosi Blic Žena.

Prisetila se kako je i u tom momentu bila pravi profesionalac.

– To je bio trenutak ludila i trezvenosti. Samo sam napisala “Ja ne mogu da dođem u emisiju”. Izvinite, meni je sin upravo umro. Imala sam toliko neke profesionalnosti i svesnosti da javim da me ljudi ne čekaju – ispričala je tom prilikom pokojna Marina.

Sina zatekla kako nepomično leži u krevetu

Sin Marine i Aleksandra Fute Radulovića Miloš Radulović preminuo je iznenada.

Majka ga je pronašla mrtvog u porodičnoj kući u centru Beograda, a sahranjen je tri dana kasnije na Novom groblju.

– Ušla sam u njegovu sobu i zatekla sam to što sam zatekla. Tada je Miloš imao 24 godine. Prvog decembra je to bilo. Uvek sam imala strah da će nešto da mu se dogodi…. Miloš se jednostavno nije probudio. U podne je bio zdrav i prav, sve je bilo normalno.

Ustao je da popije vode, i rekao mi da ga probudim posle četiri kako bi stigao da ode kod frizera i spremi se uveče za diskoteku. Međutim, kada sam ušla u sobu da ga probudim, zatekla sam ga nepomičnog. Prsti su mu već bili modri. Ne znam šta se dogodilo… Ne znam da li ima nešto gore nego kada zateknete svoje dete kako nepomično leži u krevetu – rekla je Marina, a pisao je “Blic”.

Nije želela da vidi rezultate obdukcije, preminulom sinu posvetila pesmu

Dodala je da nije želela da vidi rezultate obdukcije.

– Šta mi to znači? Da li je to bilo srce, da li je nešto uzeo… Kakve to veze ima. To mi nije bitno. Ja sam sa tom decom bila 24 sata. Imali su sve, vodila sam računa, ali eto, društvo ih je povuklo…

Ako je neko bio uz tu decu, posebno uz Miloša u tim situacijama, onda sam to bila ja. Ja posle njegove smrti nisam radila nekoliko meseci. Imala sam podršku, muzika mi je bila u krvi i ja sam to morala… – podelila je ona svoju muku.

Marina je otrila da je samo jednu pesmu posvetila preminulom sinu Milošu, “Mišo moj” koju je otpevala Ana Nikolić.

Saznanje da ima tešku bolest

O borbi sa rakom i porodičnoj tragediji rekla je i sledeće:

– Primetila sam promene na dojci i osećala sam se jako loše, čak sam počela i da mršavim, a to su bili već simptomi odmakle bolesti. Otišla sam kod lekara, uradila osnovne analize i odmah mi je potvrđena dijagnoza. Pored toga, tada mi je otkriven i dijabetes, za koji nisam ni znala da ga imam. Sve to je dodatno zakomplikovalo moje ionako teško stanje.

Nisam bila iznenađena kada su mi rekli da imam rak i pomirila sam se sa tim saznanjem. Nisam burno reagovala, niti pravila dramu, jer sam navikla da sebe uvek stavljam na poslednje mesto. A i u životu mi se toliko ružnih i teških stvari izdešavalo da sam navikla da reagujem na loše vesti. Jednostavno, rekla sam sebi da moram da se pomirim sa istinom i da počnem da se borim. Odlučila sam da sledim sve preporuke lekara i moj ključni savet svakome ko oboli jeste da upravo to radi. Lekare morate slušati – ispričala je Marina.

“Preživela sam smrt sina, preživeću i rak”

U intervjuu za “Informer” setila se i ovih momenata:

– Operisana sam i lečila sam se na Institutu za onkologiju i radiologiju u Beogradu. Nakon operacije dolazila sam i odlazila iz bolnice, i to je trajalo mesecima. Bila sam u veoma lošem stanju, rezultati su bili katastrofalni. Nakon operacije pojavila mi se i voda u plućima, što je dodatno otežavalo moje zdravstveno stanje i pravilo mi tegobe. Toliko je bilo vode, da su mi uradili čak 20 punkcija, izvlačenja vode špricem….

…Bolest nije naivna, rak je kao neka epidemija koja napada sve više mladih. Ali, ako sam preživela smrt svoga sina, preživeću i rak – govorila je Marina.

Kako Blic nezvanično saznaje Marinin sin Milan Laća Radulović preminuo je zbog upotrebe nedozvoljenih supstanci.

Izvor: Žena Blic

Preminuo Milan Laća Radulović (36), sin Marine Tucaković

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
46 Shares
Share via
Copy link