Magazin

Marija donirala bubreg svom dečku Milošu i podsetila nas na snagu prave ljubavi

marija-donirala-bubreg-marku
FOTO: LAJKOVAC NA DLANU / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Marija (31) i Miloš (30) iz Lajkovca od juče su primer prave, jake i čiste ljubavi. Tačnije, ne od juče, već od trenutka kada je Marija odlučila da Marku da svoj bubreg, te da onoj “i u dobru i u zlu”, da na tačnosti i težini.

Zahvaljujući solidarnosti brojnih učesnika velike humanitarne akcije koja je ujedinila Lajkovac, Srbiju i dijasporu, a prvenstveno njegovoj devojci Mariji koja mu je donirala bubreg, tridesetogodišnjem Milošu Markoviću iz Strmova je u Turskoj upravo uspešno izvršena transplantacija bubrega, piše Lajkovac na dlanu.

U vezi su godinu dana

Tokom akcije prikupljanja sredstava za Miloševo lečenje, njegova devojka Marija Milojković (31) je izrazila želju i spremnost da Milošu sa kojim je oko godinu dana da svoj bubreg, pisao je i lokalni mediji Lajkovac na dlanu.

Na ovaj način, njih dvoje su nam svima održali lekciju o ljubavi, povezanosti, požrtvovanosti i svemu onome što jedan odnos čini jakim i čistim.

– Otišli smo 22. oktobra u Tursku na preglede i mislili da se vratimo nazad već u petak. Međutim doktor je rekao da može operacija, sve se poklopilo i tako ostanemo i završimo sve. Bože zdravlja za nekih 20 dana Miloš će kući. Nakon transplantacije Miša je proveo 24 sata na intezivnoj nezi i danas je došao u sobu. Bubreg je odmah počeo da radi, sada pije terapiju i prate svaki sat kako napreduje – rekla je Marija.

marija-i-marko
FOTO: LAJKOVAC NA DLANU / USTUPLJENE FOTOGRAFIJE

Marko se oseća dobro

Marko se sada, dodaje, dobro oseća. Iako ima bolove, zna da je to normalno i da je ono najgore konačno iza njega.

– Ustaje, šeta, jede. Ja već sutra izlazim iz bolnice. Ovo je kao rutinska operacija ovde – otkrila je ona, dok se Miloš zahvaljuje svima koji su doprineli da dobije najvažniju životnu bitku.

Imali su transplantaciju srca istog dana, nakon operacije započeli su novi život i najlepšu ljubavnu priču

Čitajte Luftiku na Google vestima

Share via
Copy link