Magazin Srbija

Navijač (73) iz Sjenice želi da donira bubreg Simaniću, humani gest oduševio Srbiju

Simanić povreda
Foto: EPA

Svetska sportska javnost je ostala u šoku zbog teške porede koju je srpski reprezentativac Boriša Simanić doživeo na meču protiv Južnog Sudana na minulom Svetskom prvenstvu u košarci na Fiipinima.

Naime, on je u kobnom meču zadobio udarac laktom od protivničkog igrača u predelu bubrega, zbog kojeg je završio u bolnici na hitnoj operaciji.

Situacija se jako zakomplikovala, pa je srpski reprezentativac ostao bez bubrega.

Moto naših reprezentativaca je sve vreme bio „svi za jednog, jedan za sve“, što su pokazali i na parketu, pošto su naši srčani momci osvojili srebro koje sija zlatnim sjajem.

Da i navijači dišu kao jedan sa nacioalnim timom, pokazao je Hajrudin Redžović, koji je oduševio javnost željom da povređenom Boriši donira bubreg, prenosi Sportal.

Hajrudin iz Sjenice je na svojim društvenim mrežama podelio objavu u kojoj je izrazio spremnost za ovaj nesvakidašnji humani gest.

– Imam 73 godine i 9 meseci ali sam spreman da, ako medicinsku uslovi dozvoljavaju, odmah dam bubreg košarkašiu Simaniću da on ima oba i da može da uspešno nastavi košarkašku karijeru, napisao je Redžović.

– Ako meni ne dozvoli medicina, molim sve svoje prijatelje i druge ljude da razmisle o mogućnosti davanja bubrega tom hrabrom mladiću.

Hajrudin facebook
Foto: Screenshot/Facebook

Inače, Boriša Simanić je sa saigračima u ponedeljak doputovao u Srbiju, a u utorak je bio na svečanom dočeku, na kojem su naše srčane momke pozdravili hiljade navijača.

Izvor: Sportal

Jokić se razgolitio, pa u transu slavio sa košarkašima i Novakom (VIDEO)

Luftika #

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link