Magazin

Imali su transplantaciju srca istog dana, nakon operacije započeli su novi život i najlepšu ljubavnu priču

par transplantacija srca
Foto: Printscreen

Da ljubav ne poznaje granice i da može pronaći svoj put čak i na neočekivanim mestima, govori priča dvoje mladih ljudi, koje je sudbina spojila na ne tako romaničnom mestu – u bolnici, dok su se oporavljali od transplatacije srca.

Naime, očekujući transplantaciju srca, koju su kako se ispostavilo, imali istog dana, Tejlor Givens i Kolin Kobelj iz Merilenda u Americi, upoznali su se i zbližili zbog svojih identičnih zdravstvenih problema. Oni su nakon operacije, započevši nov život, nekoliko godina kasnije rešili da započnu i svoju ljubavnu priču, piše Blic.

Životi to dvoje mladih ljudi bili su sasvim različiti, a opet tako slični. Tejlor je bila zdrava studentkinja koja se iznenada suočila sa šokantnom istinom da joj je potrebna transplantacija srca, dok je Kobelja imao urođenu srčanu manu.

Sudbina ih spojila

Iako ih je put do bolnice vodio kroz različita mesta, sudbina ih je okupila čini se kada im je bilo najpotrebnije. Uprkos tome što je Tejlor iznenada dobila vesti koje su joj promenili život u sekudni, a Kobelja prošao već kroz jednu transplantaciju, operacija koja ih je čekala imali su istog dana u istoj bolnici.

Posle operacije 2011. godine bili su zajedno u istoj sobi gde su oporavak provodili uz svakodnevnu priču. Mada kako kažu, nisu ni snajali da će nekada biti zajedno.

– U početku nije bilo romantičnih varnica jer smo oboje bili bolesni i jako slabi – rekla je Tejlor.

Ponovni susret i varnice među njima

Međutim, varnice su se pojavile pet godina kasnije.

Pet godina od transplatacije, Tejlor i Kolin su se neočekivano ponovo videli u bolnici kada su se sastali sa svojim doktorima. I izgleda da je to bio drugi sudbinski susret, jer je Kobelja odmah posle tog susreta kontaktirao Tejlor te je pozvao na večeru.

To je bio prvi put nakon operacije da su se istinski povezali, ali ovog puta van bolnice i sa zdravim srcem. Tada su shvatili da ih njihova pojedinačna i zajednička iskustva zapravo i te kako povezuju.

Kolin je objasnio da je varnice osetio, iako prvobitno nije očekivao. Međutim, jačina njihovog odnosa upravo se nalazi u njihovoj sličnoj sudbini ali i međusobnoj podršci u svakodnevnim izazovima.

– Bila sam oduševljena što izlazim sa nekim kome ne moram da pričam ili objašnjavam svoju prošlost. Već jednostavno živimo život na najnormalniji način. Jako je slatko jer pijemo isti lek u isto vreme, ne brinemo da li ćemo zaboraviti, neko se uvek seti, rekla je Tejlor, objasnivši da ih povezuju kako loša tako i dobra vremena i da izvlače ono najbolje jedan od drugoga.

Venčanje i podrška kao osnov ljubavi

Nakon prave ljubavne priče ovaj par se venčao, osam godina kasnije, tačnije 2019. godine i sada živi u Merilendu.

Oboje smo prošli kroz jedno od najgorih iskustava kroz koje možete da prođete u životu, i zato verujemo da definitivno možemo da podnesemo sve nedaće koje nam se nađu na putu, rekao je Kolin.

Takođe, uprkos stalnim zdravstvenim problemima, ovaj par nastavlja da ih rešava zajedno. Kolinu je prošle godine po četvrti put presađeno srce, dok je Tejlor u remisiji od limfoma.

– Sve dok ga imam pored sebe, ne plašim se. Čak ni sopstvene smrti, rekla je Tejlor.

Izvor: Blic.rs

Mama Blagica donirala bubreg da bi se ćerka „ponovo rodila“ i dobila šansu za normalan život

18 Shares
Share via
Copy link