Magazin

Mama malene Lane: Mojoj princezi je sve gore, a ja prokleto ne mogu ništa!

Malenoj Lani Jovanović koja boluje od spinalne mišićne atrofije tipa 1 i koja čeka da se skupi dovoljno novca da bi mogla da dobije terapiju, prema rečima njene majke Aleksandre nije bolje. Ona je pre tri dana zbog nagomilanog sekreta u plućima završila u bolnici i sada je neizvesno kako će zbog primarnog oboljenja teći oporavak.

Ona je danas napisala status koji je mnogima stegao grlo:

“Lani nije bolje. Pluća su sve gora, a Lana nema snage zbog svoje bolesti da iskašlje taj sekret iz pluća. Plašim se šta će biti jer nije dobro, svaki dan je sve gore. Svaki dan sve više inhalacija, antibiotika, sve više kablova na njoj. Gajim nadu i molim se Bogu da izađemo iz bolnice bez aparata ali mi se sve manje čini da će tako biti. Nema goreg od toga kad gledate dete kako bolesno leži sa svim tim cevčicama, kiseonikom, infuzijom a vi ne možete ništa. Taj osećaj nemoći ne bih poželela ni najgorem neprijatelju. Suze samo idu, srce i duša me boli jer je mojoj princezi sve gore a ja prokleto ne mogu ništa!!!”

Malena Lana je 3. septembra napunila deset meseci. Da bi dobila lek za prvi rođendan kao najvažniji poklon koji će joj omogućiti da nastavi normalan život dovoljno je da samo pola Beograda ovog momenta pošalje 1 poruku, tačnije 808 na 3030. Nije teško, zar ne?

Hajde da usrećimo ovo porodicu, hajde da Lani damo šansu, hajde da oteramo bol o kom njen tata otvoreno piše:

“Prolaze tako dani. Nije ti ništa bolje i nije ti ništa lakše. Samo naučiš… Naučiš da se budiš i da ležeš sa bolom. I živiš… Živiš, a bol ne prestaje. On raste i sad je pored tebe. Hoda uz tebe. On je tvoj saputnik. Bez njega ne možeš. Ne biraš ga, dobio si ga. Ali bol je još veći jer zna da ti je još teže jer lek postoji, ali ga nemaš. Ne možeš da ga imaš, jer zavisiš. Zavisiš od svega i od svih. Vama sam dat kao što smo Bogu na istinu dati. Pomozite mi da skupim lek za svoje dete. Od mene se očekuje, ja sam otac stena, ja sam njena mirna luka… Ja sam mnogo toga, ali ja ustvari nemam kud… Bespomoćan sam. Uzdam se u vas jer ja rešenje nemam. Slomljeni otac najlepše Lane.”

Kako možete pomoći

Novčana sredstva za Lanu Jovanović prikuplja humanitarna fondacija „Budi human“. Lani možete pomoći na sledeće načine:

Slanjem SMS poruke: Upišimo 808 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human808 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000000069907-42

Uplatom na devizni račun: 160600000006991130

IBAN: RS35160600000006991130

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Karneval za prvi korak Lane Jovanović 14. septembra u Beočinu

Jovana Kešanski

Ja sam novinar, kolumnista. Nisam zapisničar. Prenosim svoje utiske o onome što me pokrene.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

12.8K Shares
12.8K Shares
Share via
Copy link