Magazin Srbija

Mališan iz Bačkog Petrovca prodaje sokove i kolače kako bi pomogao Bošku da ode na lečenje

marek
Foto: Facebook

Desetogodišnjak Marek Ponjican iz Bačkog Petrovca je  rešio da organizuje humanitarnu akciju sakupljanja novca za Boška Gugletu, bebu staru šest meseci, a koja boluje od spinalne mišićne atrofije, i potreban mu je novac kako bi primio Zolgensma, najskuplji lek na svetu.

Kada je video apel, Marek se nije puno kolebao šta mu je činiti, već je svojoj mami, Mituši, saopštio šta želi da učini. Nažalost, ovaj mališan i njegova porodica iza sebe imaju jednu tragediju koja ih je obeležila. Naime, Mitušina ćerka Martinicabila je prevremeno rođena beba, koja je na kraju i pored sve borbe, preminula. Iz tog razloga, Marek je odlučio da Bošku pomogne, jer nije želeo da nijedno dete na svetu više ne bude tužno.

“Moj sin je došao na ideju da bi pomogao malenom Bošku, posto je on izgubio sekicu pa kaže zna kako boli kad nekog izgubiš. Pa je hteo na neki način da pomogne. Spremao je kolače i sokove pa ko želi nek izvoli. A ko može neka pomogne i sms porukom 1032 na 3030. Nalazi se u ulici Maksima Gorkog kod kluba poljoprivrednika.”, napisala je njegova majka na svom Fejsbuk profilu.

U narednim danima, ona je nastavila da obaveštava javnost o detaljima akcije prikupljanja pomoći posredstvom prodaje kolača i sokova.

I danas mamino srce nastavlja sa humanitarnom akcijom za Boška. Nalazi se na istom mestu u ulici Maksima Gorkog kod kluba poljoprivrednika. Duša moja, moj ponos.”

U toku dva dana, ovaj plemeniti mališan, uspeo je da sakupi nešto više od 100 evra, odnosno, 12. 510 dinara, koje je uplatio na račun malog Boška.

“Uplaćeno 12.510din. Juce i danas prodavao kolače i sokove. Moj prvenac moja duša, njegova zelja je bila da pomogne i uspeo je u tome zahvajujući svima vama koji ste bili da podržite kupovinom kolača. Nisam ponosna već preponosna na njega. Mamina duša, veliko humano dete”, napisala je ponosna Mituša.

Kako je otkrila u razgovoru za Telegraf, kada im je preminula ćerka, na Fejsbuku su se pojavile grupe koje su pomogle porodici da sahrane ćerkicu. Upravo to je bio i glavni razlog zbog čega je ova porodica nakon lične tragredije, započela da pomaže i aktivno učestvuje u svim akcijama prikupljanja pomoći za ugrožene.

“Kada je Marekova sestra, a moja ćerkica preminula, nekoliko grupa na Fejsbuku pokrenulo je akciju novčane pomoći za njenu sahranu. Posle toga smo mi hteli na neki način da pomažemo jer znamo koliko pomoć znači. Počeli smo da sakupljamo pomoć u vidu garderobe, slatkiša, kozmetike za novogodišnje paketiće koje smo slali u nevladinu organizaciju. Jedni za druge uvek smo tu. Oni su prosledili samohranim roditeljima, socijalno ugroženima i bolesnoj deci”, rekla je ona.

Kada je Marek čuo za Boška, odmah je zamolio majku da mu pomogne da ideju sprovede u realizaciju.

“Onda me je pitao da li bih mu pomogla da zajedno pečemo kolače, jer bi on hteo da to prodaje i sakupi za lečenje malom Bošku. Sa suzama radosnicama u očima sam ga podržala u tome. Dva dana smo pekli kolače i prodavali, bio je presrećan. Kad su ljudi dolazili da kupe, svima je pričao za koga sakuplja novac. Presrećna sam majka jer sam odgajila sama tako malo, a veliko humano dete. Preponosna sam na njega – ističe Mituša na kraju razgovora za Telegraf.

Kako da pomognete Bošku Gugletu
Pomozimo Bošku!

Slanjem SMS poruke: Upišimo 1032 i pošaljimo SMS na 3030

Slanjem SMS poruke iz Švajcarske: Upišimo human1032 i pošaljimo SMS na 455

Uplatom na dinarski račun: 160-6000001037970-33

Uplatom na devizni račun: 160600000103802950

IBAN: RS35160600000103802950

SWIFT/BIC: DBDBRSBG

Uplatom platnim karticama putem linka: E-doniraj

Uplatom sa vašeg PayPal naloga putem linka: PayPal

Izvor: Blic.rs

NEVEROVATNE VESTI: Najvrednija slika na svetu pronađena u Banatu

Čitajte Luftiku na Google vestima

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
3K Shares
3K Shares
Share via
Copy link