Magazin

Bravo ljudi, bravo! Sakupljeno 2,4 miliona dolara za malu Lanu

Zahvaljujući velikom broju humanih ljudi, prikupljen je novac za lečenje male Lane Jovanović.

Tokom prethodnih meseci građani su slali SMS poruke i organizovali brojne akcije, a sve u cilju da se skupi novac za lek za jednogodišnju Lanu.

Ova devojčica ima spinalnu mišićnu atrofiju, tip 1, a lek koji može da joj pomogne košta 2,1 milion dolara. Da bi devojčica otputovala u Ameriku i primila jedini poznati lek, potrebno je ukupno 2,4 miliona dolara, a danas je ta neverovatna cifra i dostignuta.

Obaveštenje da je novac neophodan za lečenje sakupljen objavljeno je na Fejsbuk stranici „Za Laninu životnu bitku“.

“Dragi naši pomoćnici, novac je skupljen, avion sređen! Radost je ogromna, a zahvalnost večna. Hvala vam svima dobri ljudi! Hvala za svaki odvojen dinar. Hvala za svaki uložen trud. Hvala, jer vi svi, Lanini ste anđeli čuvari! Sreća je tolika, da suze same teku. Koža se ježi, srce lupa, glas drhti… Šta je to što nas pokreće!? Kakva je to sila kad se mi ujedinimo? Ljudi, ogromna je i svima vidljiva. Neka svi znaju šta je naš narod uspeo! A uspeli ste ono što je drugima skoro nemoguće. Niko nema ono što mi imamo. Niko nema srce junačko, niko nema volju čvrstu, niko nema želju jaku. Hvala vam junaci. Hvala za volju, hvala za želju, hvala za trud!” napisali su Lanini roditelji.

DRAGI NAŠI POMOĆNICI, NOVAC JE SKUPLJEN, AVION SREDJEN! RADOST JE OGROMNA, A ZAHVALNOST VEČNA. HVALA VAM SVIMA DOBRI…

Posted by Za Laninu zivotnu bitku on Tuesday, 27 October 2020

Ipak, kako objašnjavaju, putovanje u Ameriku još uvek nije izvesno.

“Dokle god Lana ne izađe iz bolnice i ne primi Spinrazu mi ne možemo na put jer mora da prođe mesec dana od kako primi Spinrazu da primi Zolgensmu. Na žalost ova upala pluća, gubljenje akta za gutanje i bakterija sve je iskomplikovalo. Nadajmo se da ce Lana ovo uspeti da izgura, da se izbori”, napisala je Lanina majka uz zahvalnost za svaki sms, za svako deljenje, za svaki lajk, za svaku licitaciju, za sve.

Vapaj Anikine mame: Sva su nam vrata zatvorena, plaši me pomisao da ću provesti život osećajući da nisam učinila sve

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

444 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook Messenger
  • Viber
  • Pinterest
  • More Networks
444 Shares
Copy link