Poznati Vesti

Majka Brusa Vilisa: „Ne prepoznaje me, agresivan je, a normalan razgovor više nije moguć“

brus-vilis_850x
Foto:EPA/WARREN TODA

Popularnom holivudskom glumcu Brusu Vilisu 2022. godine dijagnostifikovana je afazija, što znači nemogućnost da  izgovori ono što je želeo. Drugim rečima, osoba sa afazijom ne može više da se koristi jezikom kao pre bolesti.

Zbog ove bolesti, Brus se povukao iz glume, a uz njega je sve vreme mnogobrojna porodica. Osim supruge i ćerki, najveća podrška su mu bivša žena Demi Mur i majka Marlen.

– Brusova majka nas obaveštava o novostima, zovemo jednom mesečno. Kaže da nije sigurna da li je njen sin još uvek prepoznaje. Vrlo je spor u ponašanju i uvek bi postojala blaga agresivnost, a normalan razgovor više nije moguć. Ali to je normalno s njegovom kliničkom slikom – rekao je izvor blizak porodici za „Bild“, a prenosi Nova.

Podsetimo, njegova porodica je nedavno saopštila da se stanje pogoršalo, te da boluje i od demencije.

„Otkako smo objavili Brusovu dijagnozu afazije u proleće 2022., stanje je napredovalo i sada imamo specifičniju dijagnozu: frontotemporalna demencija (poznata kao FTD). Nažalost, problemi s komunikacijom samo su jedan od simptoma bolesti s kojom se suočava. Iako je ovo bolno, pravo je olakšanje konačno imati jasnu dijagnozu“, napisali su tada u izjavi.

Pre sadašnje supruge Eme godinama je bio u braku sa koleginicom Demi Mur, a sa kojom ima ćerke Skaut, Talulu i Rumer.

„Demi je u stalnom kontaktu s Brusom. Koristi svaku slobodnu priliku da provede vreme s njim. Ako nije uz njega, zove ga kako bi on čuo njen glas. Brus ne može puno pričati i čini se da shvata malo od onoga što mu govore“, navodi se.

„Nefer“ testament Brus Vilisa šokirao svet ali ne i njegove ćerke koje dobijaju „mrvice“(FOTO)

Redakcija Luftika.rs

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
66 Shares
Share via
Copy link