Magazin

Ljubivoje Ršumović iz izolacije recituje pesme deci (Video)

ljubivoje rsumovic

Dragi čika Ršum je još jednom pokazao svu raskoš svoje iskrene, dečje duše.

Jedan od omiljenih dečjih pesnika Ljubivoje Ršumović nalazi se u izolaciji zbog koronavirusa, ali to ga nije sprečilo da se ostane u kontaktu sa najmlađima.

Kada je na TV nastavi video da su učenici trećeg razreda dobili zadatak da napamet nauče pesmu Domovina se brani lepotom, on je rešio da putem Fejsbuka izrecituje jednu od svojih najpoznatijih pesama i tako pomogne deci da je i sami lakše nauče.

Divan gest zar ne?

Verovatno inspirisan ne baš lepim povodom – koronavirusom, on se setio jedne zanimljive situacije iz detinjstva i podelio je sa pratiocima na FB.

Ršumovića je, kada je bio dete, mučilo pitanje kako se to slepi miš snalazi u životu, za hranu i vodu. Kako ne zaluta kad je slep i ne tresne u neko drvo dok noću leti okolo, kad ne vidi ništa? Upitao je svog dedu i dobio objašnjenje koje nikad nije zaboravio.

Evo kako je to bilo.

Budjenje Sna. Priča Prva.

Nekada davno, jednog zelenog dana, onog zelenog leta, kada je bela rada odlučila da cveta, ja sam pitao svog dedu Stevana: – Kako se slepi miš snalazi u životu, za hranu i vodu, i da ne zaluta kad je slep, i da ne tresne u neko drvo dok noću leti okolo, kad ne vidi ništa?

Gepostet von Ljubivoje Ršumović am Montag, 20. April 2020

Pošto se, kako kaže, uz priče lepše provodi vreme, on je putem društvenih mreža ispričao priču i o jednom dedi koji je voleo da drma dud. Ovu zanimljivu sagu ispričao je u okviru akcije “Uz priču je lepše”, kojoj su se pridružili brojni glumci, te na istoimenom Instagram profilu pričaju priče deci, ali i odraslima koji nisu zaboravili dete u sebi.

UZ PRIČU JE LAKŠE

U vreme pandemije Covid-19, pomozimo najmlađima da pobegnu u svet mašte i šale, pomozimo im da zaborave na teške trenutke i zabave se. Pratite Instagram profil @uzpricujelakse #UzPričuJeLakše

Gepostet von Ljubivoje Ršumović am Donnerstag, 26. März 2020

Bravo i hvala velikom pesniku, koji je ulepšao i ulepšava detinjstva velikog broja dece.

Ljiljana je napisala nastavak Ćopićeve “Ježeve kućice” i odličan je!

Ana Marković

Ana Marković

Štreber i boem. Bosanka i Banaćanka. Novinar. Hodajući detektor laži i emiter istine. Omiljenost - miris uštipaka u 9 ujutru, selo, leto i grlati petao, crk'o dabogda.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

478 Shares
478 Shares
Share via
Copy link