Magazin

U život čika Ljube Ršuma, nakon smrti supruge Nataše, ušetala je jedna Gordana (FOTO)

ršum
Foto: Instagram

Čika Ljuba Ršum, kako mnogi od milošte zovu omiljenog dečjeg pisca, Ljubivoja Ršumovića (83) do pre šest godina još uvek je u životu imao svoju suprugu Natašu, koju je upoznao još u studentskim danima, davne 1958. Danas su mu najveći životni oslonac sinovi Branko, Mihajlo i Vuk, kao i unučad – Aleksa, Marina, Nada, Vida i Ljubivoje.

‒ Nataša je bila ponajlepša na našoj grupi jugo-svetske književnosti, tako da mi je bilo normalno da bude moja devojka. Moja samouverenost je tada bila ogromna, pa smo se već kao brucoši zavetovali da ćemo se venčati kad diplomiramo i da ćemo imati „tovar dece“. Taj „tovar“ sveo se na trojicu sinova, Bogu hvala, lepih na Natašu i samouverenih na mene ‒ prisetio se Ljubivoje jednom prilikom i otkrio da mu je supruga dala nadimak po kojem ga mnogi znaju, piše Hello magazin.

nataša ršumović
Foto: ljubarsum.com

‒ Smislila mi je nadimak Mrki čim smo se upoznali. Bio sam umišljen, pun sebe, već objavio pesme u „Književnim novinama“. Uobražen, pa ćutljiv, a ćutljiv jer nisam uopšte umeo da se smejem. Ona je, takođe, zaslužna i za moje brkove. Ne zato što je nešto specijalno volela brkate ljude, već zato što ja ispod nosa imam jednu bradavicu koju sam svaki put sekao brijačem, što je nju, kako je govorila, dovodilo do ludila. Kasnije se, s pravom, hvalila da je zaslužna za moj izgled, odnosno imidž.

Nataša Ršumović imala je neobičan hobi, čitav život sakupljala je najmanje knjige na svetu. Godinu dana posle njene smrti porodica je deo kolekcije predala Muzeju knjige i putovanja koji je, uz minijaturne publikacije koje već ima, oformio specijalizovanu celinu od 3.500 naslova koja nosi naziv Zbirka Nataše Ršumović.

gordana ljubivoje ršumović
Foto: Instagram

Nekoliko godina posle Natašine smrti Ljubivoje je otpočeo zajednički život sa izvesnom Gordanom čije fotografije s vremena na vreme objavljuje na društvenim mrežama.

Izvor: Hello magazin

Ršumović: Mi smo već prodali vodu, sad đavolu prodajemo zemlju i vazduh

Čitajte Luftiku na Google vestima

42 Shares
Share via
Copy link