Magazin Putovanja

13 najpopularnijih grčkih ostrva na crvenoj listi zbog visokog rizika od zaraze koronom

santorini-grcka

Grčka ostrva beleže osetan porast inficiranih koronavirusom i mnoge države sveta pozivaju svoje građane da preispitaju odluku da posete Grčku, a pravila i određene restrikcije se i dalje menjaju na dnevnom nivou.

Iz Evropskog centra za kontrolu i prevenciju bolesti savetuju samo nužna putovanja, što remeti planove onih koji su godišnji odmor želeli da provedu u Grčkoj. Naime, u ovom trenutku je 13 popularnih grčkih ostrva dobilo tamno crvenu oznaku na ažuriranoj listi koja služi da se na globalnom nivou isprati situacija sa pandemijom.

Nedavni porast inficiranih u Grčkoj doveo je do toga da sve više zemalja apeluje da se ljudi uzdrže od letovanja u ovoj zemlji zbog ozbiljnog rizika od zaražavanja. Među označenim ostrvima koja su se našla u ekstremno crvenoj zoni nalaze se i ona najpopoularnija poput Mikonosa, Rodosa ili Santorinija.

Ovakve vesti sigurno će u priličnoj meri uticati na poslovanje onih koji žive od turizma, a predsednik Udruženja hotelijera na Rodosu Manolis Markopulos imao je vrlo kratak komentar na objavu ove ažurirane liste.

– Čekamo da vidimo kako će reagovati turističko tržište – izjavio je Markopulos, a prenosi express.co.uk.

Zemlje koje su obuhvaćene ovom listom podeljene su u zelenu, crvenu i amber kategoriju i svaka od ovih grupa ima poseban skup zahteva i uslova.

Grčka ulaže 100 miliona € u solarne panele kako bi siromašni imali besplatnu struju

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

323 Shares
323 Shares
Share via
Copy link