Koronavirus Magazin Novi Sad

Letenka na Fruškoj gori – novi karantin za Srbe iz inostranstva (FOTO)

U Vojvodini je spreman još jedan karantinski centar za naše državljanje koji dolaze iz inostranstva.

U odmaralištu “Letenka” obezbeđena su 224 ležaja za one koji planiraju da se vrate u Srbiju i koji će tu morati da provedu propisani karantinski period.

Vojska Srbije obezbeđuje kontrolu ulaska i izlaska, zdravstvenu negu, smeštaj i ishranu.7

Ministar odbrane  je, nakon obilaska Letenke, istakao da je Vojska Srbije u saradnji sa Pokrajinskom vladom učinila velike napore da se u veoma kratkom roku ovo odmaralište prilagodi potrebama trenutne krize.

– Ovde će svi oni koji dolaze van granica naše zemlje moći da provedu određen karantinski period i vreme za koje ćemo voditi računa o njihovom stanju, proveriti da li su na bilo koji način zaraženi i pružiti im i prvu medicinsku pomoć. Ovde je obezbeđena medicinska zaštita 24 časa, odgovarajući smeštajni kapaciteti, tri obroka dnevno, i sve ono što je potrebno da bi proces dijagnostikovanja ali i lečenja mogao nesmetano da se odvija. –  naglasio je Vulin, a preneo 021.rs

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović istakao je da su u Prihvatnom centru Letenka, Pokrajina zajedno sa Ministarstvom odbrane za veoma kratko vreme uspeli da taj objekat paviljonskog tipa prilagode za potrebe smeštaja osoba koje će tu biti upućivane na osnovu naredbe sanitarne inspekcije.

Mirović je rekao i da će u narednom periodu biti još zajedničkih zahteva i zahvata, a Letenka će, kako je najavio, od sutra biti spremna za prijem lica.

Komandant Centra major Branislav Bojanić istakao je da su na osnovu naređenja pretpostavljene komande, jedinice Prve brigade preduzele sve mere da se Rekreativno-sportski centar Letenka pripremi i preuredi u centar za prihvat naših građana koji dolaze iz inostranstva.

Vojska priprema Novosadski sajam za smeštaj zaraženih

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

218 Shares
218 Shares
Share via
Copy link