Koronavirus Novi Sad

Vojska priprema Novosadski sajam za smeštaj zaraženih

beogradski sajam
Hala 1 Beogradskog sajma već spremna za prijem pacijenata, foto: Đorđe Kojadinović/RAS

Prostor Novosadskog sajma, ukoliko bude bilo potrebe biće preuređen za potencijalni smeštaj građana s lakšim simptomima bolesti izazvane korona virusom, potvrđeno je Tanjugu u Gradskom štabu za vanredne situacije.

Odluka je doneta u konsultaciji sa Ministarstvom odbrane.

Juče je, naime, stigla naredba da Gradski štab za vanredne situacije obezbedi prostor za ove potrebe, a Vojska Srbije će prostor opremati.

Кada stigne naredba Republičkog štaba za vanredne situacije o opremanju prostora na Sajmu, tada će ono i početi.

Odabran je Novosadski sajam kao prostor za ove namene, pre svega zbog blizine Кliničkog centra Vojvodine i zbog pristupačnosti prilaza.

Druga opcija, za slučaj da bude potrebe za još jednom lokacijom za smeštanje građana, jeste Sportski i poslovni centar Vojvodine (Spens), kažu u Gradskom štabu. Na Spensu se još ništa ne priprema u ovim trenutku.

Doneli smo odluku da Novosadski sajam, pre svega Master centar, pripremi svoje kapacitete za potencijalni smeštaj većeg broja građana. Smatramo da je lokacija bolja od Spensa, jer je bliže Кliničkom centru Vojvodine, i sa pristupačnim mogućnostima zadovoljava uslove za smeštaj većeg broja ljudi.

Ako dođe do toga da veći broj građana mora da bude hospitalizovan u vanbolničkim objektima, onda je naš predlog da to bude Novosadski sajam, o tome sam izvestio i predsednika Aleksandra Vučića.

Novi Sad je prostorno spreman za takvu situaciju, i ukoliko do toga dođe, zajedno sa Ministarstvom odbrane i Vojskom Srbije, radiće se na postavljanju dodatnih bolničkih kreveta, potrebne logistike i infrastrukture – izjavio je gradonačelnik Vučević, a preneo novosadski Dnevnik.

Gde u Novom Sadu i okolini možete obaviti hitne stomatološke intervencije

1.6K Shares
1.6K Shares
Share via
Copy link