Magazin

Legendarni sportski novinar Lazo Bakmaz oprostio se od gledališta u velikom stilu i otišao u zasluženu penziju (VIDEO)

lazo bakmaz
Printscreen

Legendarni sportski novinar i komentator Lazo Bakmaz otišao je u više nego zasluženu penziju, a oproštaj od malih ekrana i novinarskog posla upriličio je na vrlo emotivan i dostojanstven način, uživo u svojoj matičnoj kući na programu Radio-televizije Vojvodine.

Krijući suze i ponosno gledajući u oko kamere, Bakmaz je otišao u legendu, a njegov zadnji radni dan su pored kolega sa televizije uveličali i naši vrhunski sportisti.

Tokom bogate karijere se oprobao u različitim televizijskim formatima, ali je najveći trag ostavio u sportskom novinarstvu.

Mnogi, naročito mlađi gledaoci, možda nisu znali kako čika Laza izgleda, ali ne postoji niko ko ne zna njegov karakterističan glas.

Godinama je bio jedno od zaštitnih lica RTV-a i odlučio je da se oprosti pred kamerama u stilu, baš onako kako je radio tokom 40 godina blistave karijere.

– Toliko od mene poštovani gledaoci, hvala vam na strpljenju, poverenju i na spremnosti da sve ove godine zajedno smenjujemo milenijume, 40 godina prateći sportske događaje, od Tokija do Rio de Žaneira. Ja u penziju, a vi? Ostanite uz programe Radio-televizije Vojvodine sa mladim novinarskim lavovima i lavicama, Vojvodine ravne i Srbije cele. Zdravi bili i živeli – reči su kojima se Lazo Bakmaz oprostio.

Dobitnik je Majske i Spartakove nagrade za životno delo.

Od njega su se oprostili i mnogi poznati sportisti.

Jedan od njih bio je Mijat Gaćinović, fudbaler Hofenhajma, koji je pokazao koliko je uticaj imao Bakmaz na njega.

– Ćao Lazo, ovim putem želim da ti se zahvalim na svemu i od mene i moje porodice poželim srećan odlazak u zasluženu penziju. Nadam se da se vidimo brzo, puno pozdrava – poručio je Gaćinović.

Ivana Španović je istakla da je čika Laza pre svega jedna divna osoba.

– Pored toga što je vrhunski stručnjak, čika Laza je divan čovek. Mnogo sam srećna što sam imala priliku da ga upoznam i da sarađujem sa njim sve ove godine. Čestitam mu na penziji i radujem se da ga vidim – istakla je Ivana Španović.

Čuveni srpski atletičar Mihail Dudaš takođe je potvrdio sve ljudske kvalitete čoveka koji ga je pratio od najmlađih dana.

– Lazo, hvala ti puno na svemu. Od ranih dana kada sam bio klinac i kada sam sa šest-sedam godina počeo da se bavim atletikom, ti si bio tu. Bio si tu za Atletski klub Vojvodina kao ‘broj 1’ novinar, ali ne samo kao novinar nego i kao čovek. Hvala ti mnogo što si me podržavao celog mog života, danas sam tu jednim delom baš zbog tebe. Hvala ti puno – poručio je Dudaš.

Milojko Pantić: Crvena zvezda je SNS, a Partizan SPS. Vučić Srbiju vodi u mrak

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

316 Shares
316 Shares
Share via
Copy link