Magazin

Lažna zubarka fakultet koji traje 5 godina završila za 4, sa falsifikovanom diplomom vadila zube i „podmlađivala“ klijente

lazna-zubarka-5

Protiv Snežane Stević (48) koja je uhapšena zbog sumnje da se bavila nadrilekarstvom i radila estetske i stomatološke zahvate u svom salonu lepote „BV Dental Estetic“ podneta je krivična prijava zbog falsifikovanja diplome i bavljenja nadrilekarstvom, a kako smo pisali, ona je imala oko 40 oštećenih žrtava.

U Centru Beograda – u ordinaciji koja se nalazi ucentru Beograda, više od dve godine, žena sa lažnom diplomom lečila je, popravljala i vadila zube, ali ne samo to. Bavila se i antiage medicinom – uz specijalne popuste i izuzetno niske cene – daleko niže od onih u drugim ordinacijama. Sve to predstavljajući se kao lekar.

Dr Milojko Jovanović, direktor Stomatološke komore Srbije ispričao je za „Blic“ da su prijavu dobili iz UKP-a 16.11.2023. godine.

– Na osnovu neke prijave, ja sam naložio dekanu Medicinskog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici da se istraži, jer oni pripadaju Univerzitetu u Prištini. I apsolutno ta koleginica takozvana nije uopšte bila na tom fakultetu, niti je imala tu diplomu. Ono što je zanimljivo u celoj toj priči, ona je na toj diplomi napisala da je završila za četiri i po godine, fakultet traje pet godina minimum – navodi Jovanović.

Ističe i da oni kao komora nemaju ingerencije da proveravaju diplome.

– Mi akreditujemo te programe i taj kolega koji završi antiejdžing dobija samo jedan sertifikat, ništa više od toga. Znači on i dalje ne sme da radi to, da se bavi antiejdžingom, nego mora da položi određen broj kurseva, da ima sertifikate do određenog broja bodova. Ja sam razgovarao sa ministarkom zdravlja oko ovog problema i mi kao komora nemamo ingerencije da moramo da proveravamo diplome, to bi trebalo uvesti u zakon o komorama – navodi dr Milojko Jovanović.

Ovo je tek poslednji u nizu slučajeva nadrilekarstva i nadriapotekarsta u Srbijia, iz godine u godinu su sve češći, a sem visokih cena – neproverenim uslugama, pacijenti često ugrožavaju svoje zdravlje, pa i život.

– Svaka ordinacije treba da ima na ulazu treba da ima tablu da je registrovana, da je prijavljena, ko je nosilac posla tako da su to mesta na koja treba ići. Ja bih tu malo više apelovao na ljude da malo manje konsultuju te društvene mreže Instagram i to, nego malo više preko preporuke – navodi dr Božidar Todorović, specijalista oralne hirurgije.

Kako kaže doktor, stomatolog ima pravo da izvodi antiejdžing procedure ali je neophodno da prethodno obavi dodatne edukacije kako bi se obučio za određenu vrstu procedure, jer ne mogu svi sve da rade, a posebno ne sa bilo kakvim preparatima.

– To je jedan jako unosan biznis, dosta žena danas pa i muškaraca pribegava tome. Opet kažem stomatolozi imaju znanje anatomije koje nam to olakšava, da to lako i lepo radimo, ali sa druge strane, opet, nema svako oko za to – navodi Todorović.

Nedovoljna informisanost, senazionalističke reklame na društvenim mrežama pa u iz sve to i niska cena razlog su zašto se mnogi odlučuju za odlazak na neproverena mesta. Ipak, nije mala stvar kome poveravate svoje zdravlje, jer posledice samo nazigled neoprezne odluke mogu biti fatalne.

Luksuzni život lažne doktorke

Snežana Stević se, kako je „Blic“ pisao, hvalila luksuznim životom, a na društvenim mrežama je bila veoma aktivna, o čemu svedoče brojne fotografije koje je delila sa svojim pratiocima.

Slike na kojima pozira u luksuznim hotelima, apartmanima, ali i sa putovanja imaju i po više stotina lajkova.

Na istom profilu može se videti i da je Snežana ranije imala još jedan salon, a kako saznaje Blic, u pitanju je jedan Salon lepote na Novom Beogradu.

Lažna zubarka živela na visokoj nozi: Luksuzni hoteli, skupa kola i redovne posete Dubaiju

Luftika

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
Share via
Copy link