Magazin

Lazar je samohrani otac u Srbiji: Prvi put kada me je ćerka pitala gde je mama, rekao sam joj ovo…

sarin-tata-laki-samohrani-otac

Odrastati sa jednim roditeljem nije lako ni detetu, pa ni samom roditelju, pogotovo kad dete odraste i krenu pitanja “a, gde je moja mama” ili “gde je moj tata”.

Ipak, kada ste čovek, odnosno, kada na prvom mestu volite i ispred svega stavite svoje dete, kao što je slučaj sa Lazarom Kostićem, tatom iz Beograda, sa punim pravom nosite titulu “tate godine, odnosno, tate jednoroga, kako u šaljivom duhu naziva sebe.

Lazar je super tata sedmogodišnje Sare, koji je pažnju naše javnosti zaokupio pe nekoliko godina kada je uslikan kako sa svojom ćerkom šeta gradom noseći leptirova krila na leđima.

U razgovoru za televiziju Prva, Lazar je pričao o tome kako je to biti samohrani roditelj od samog rođenja deteta, te i koja je to njegova tajna zbog koje mala Sara ima osmeh na licu svaki dan, prenosi Blic.

– Činim sve što je potrebno da ona bude srećna, tako su dospeli ta krila, rajfovi, šminka. Sreća, imam bradu, te se šminka nije lepo videla – kaže Lazar, koji je 2016 godine dobio titulu “Tate godine”.

– Prvi put kada me je pitala gde je moja mama, ja sam je pitao “Šta ti misliš?”. rekla je “u inostranstvu. Sama je pitala, sama dala odgovor i ja sam prećutao. Kada si samohrani roditelj, uspevaš sve.

Okej, manje se spava, više se radi, kuvanje, čišnjenje, sve što rade dvoje ljudi, ovde radi jedan. Šta više ona mi pomaže, tačnije odmaže kroz igru…

Valjda je to prednost toga što sam dobio dete sa 20 godina. Nekako sam gledao da ja nju vaspitavam kako treba i da ona bude srećna.” – rekao je on između ostalog za Prvu.

Dodao je kako zna da je sve teško, kako fizički, tako i materijalno, ali da ona “glavu gore”, ne važi u ovom slučaju, već da je glava potrebna da bude usmerena ka dole, odnosno, ka deci, o čemu piše na svom blogu “Sarin tata Laki”.

Nije svaki otac TATA, a moj tata je najbolja mama na svetu

Tamara Obradović

Tamara Obradović

komentara

Klikni da objaviš komentar

PARTNERI SAJTA


86 Shares
Share via
Copy link