Magazin Poznati

Zovu je srpskom „princezom mesa“. Ko je Lana Matijević?

lana matijević 1
Foto: Printscreen

„Šta je sve pokupovao Matijević“ „Šminkaju pokvareno meso“ „Ispuštaju otpadne vode u Dunav“ samo su neki od naslova koji se vezuju za srpskog privrednika i vlasnika poznate Industrije mesa Matijević.

Petar Matijević važi i za najvećeg zemljoposednika na prostorima bivše Jugoslavije, a njegova kompanija posluje u oblasti poljoprivrede, mesne industrije, hotelijerstva i ugostiteljstva, proizvodnje poljoprivredne mehanizacije i nekretnina, piše Zadovoljna.rs.

Supruga Zora, sinovi Zoran i Bojan i ćerka Lana učestvuju u radu kompanije i pomažu u poslu. Ćerka Lana je rukovodilac sektora za uvoz, izvoz i komunikaciju sa klijentima u očevoj kompaniji.

Lana se jednom prilikom osvrnula na iskustvo rada sa porodicom i istakla da kod njih u kompaniji nema jasno definisanih granica šta je poslovno, a šta je porodično.

– Da li je teško? Jeste, i izazovno. Dovoljno izazovno da svako jutro poželim da idem na posao, da tamo pokažem zašto sam se školovala. Teško je jer za svaki uspeh otac Petar kaže – ok, tako je i trebalo, ali svaka greška se udvostručava, kaže ona.

Ona je govorila i o počecima kompanije.

– Mama je radila u našoj prvoj radnji na blagajni, sa mnom u stomaku. Ona i dan-danas radi u kompaniji i ima svoj sektor.

Dotakla se i izazova sa kojima se suočava na svakodnevnom nivou.

– Kada pomisliš da nešto znaš, tu nastaje problem. Bitno je problem rešavati postepeno… Svakako je najbitnija komunikacija, da svako u svom sektoru iskomunicira sa zaposlenima i nadređenima, zaključuje ona.

Poslala je poruku i ženama u biznisu.

– Gde god da radite i šta god da radite, ostavite trag, budite upečatljive i govorite istinu jer, kada odete na porodiljsko, na primer, uvek u tu kompaniju možete da se vratite i ta će vam vrata uvek biti otvorena.

Lana se 2017. godine udala u Novom Sadu za Veljka Jelića.

Iste te 2017. Lana je na Fejsbuku objavila i fotografiju ispred Filozofskog fakulteta u Novom Sadu na kojoj ponosno drži diplomu i uz koju je napisala – master filolog anglista.

Izvor: Zadovoljna.rs

‘Matijević’ preuzeo najstariji ribnjak u zemlji, ribu izlovio, radnike poslao na biro

Ekipa Luftike

komentara

Klikni da objaviš komentar

  • Matijević poreklom Hrvat….ko ne zna,veći deo prihoda odlazi na račune u Hrvatskoj godinama unazad.
    A kladim se da nijedan od njegovih proizvoda ne završava na njihovim trpezama ni trpezi njegove ćerke….
    Pametnom dovoljno.

433 Shares
433 Shares
Share via
Copy link