Top 10

La Vespa – italijanski ugođaj

Ukoliko ste nekada zamišljali kakav je osećaj dok sedite na vespi i pijuckate kafu ili uživate u pravoj italijanskoj pici, pravi je trenutak da ostvarite tu ideju. U ulici Nikole Pašića smešten je kafić i picerija La Vespa.

Enterijer lokala je jedinstven i sve je uređeno u duhu Italije. Prvo će vam pažnju privući dve vespe koje se ovde koriste kao stolice. Zidovi su ukrašeni brojnim fotografijama i posterima.IMG_2211_687x457

Osim u prostoru, uživaćete i u divnim mirisima koji dopiru iz kuhinje. La Vespa je poznata po pici piadini. Sve pice se prave po tradicionalnim italijanskim receptima. Za testo se koristi samo pet sastojaka, brašno, kvasac, voda i morska so. Kako kažu u ovom lokalu, tajni, peti sastojak je strast. Ulje i mast se ne koriste, a i kvasca ima veoma malo, pošto svako testo prolazi kroz process prirodne fermentacije koji traje od 12 do 24 časa.

Ovde možete probati razne vrste pica: pancetta, artichoke, prosciutto crudo, mare tonno… Za one koji vole ljuto pravi odabir je diavolo. Možete uzeti parče, srednju ili veliku picu.

IMG_2213_687x457

Osim u pici, možete uživati i u ukusnim salatama. Gosti mogu naručiti porciju insalate di rucola, insalate ceprese, insalate tonno sa tunjevinom ili insalate proscutto crudo sa pršutom. Uz ova jela savršeno idu vina koja ova picerija takođe ima u ponudi.

La Vespa vam nudi i autentične belgijske poslastice, vafle koje možete da kombinujete sa različitim prelivima. Bez obzira da li odaberete prah šećer, nutelu, voće, šlag ili voće, sladoled, šlag i preliv od višanja, ovaj desert će vas sigurno oduševiti.

Ukoliko želite da se opustite, popijete dobro vino i pojedete još bolju picu, pravo je vreme da posetite La Vespu.

 

Čitajte Luftiku na Google vestima

Ekipa Luftike

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

89 Shares
Share via
Copy link