Magazin

‘Vesićeva pokretna kancelarija’ ide kao alva, već ima i kopiju (FOTO)

vesic
Foto: FB Goran Vesic

Jedna kineska robna kuća krenula je sa prodajom igračaka za decu po motivima doskorašnjeg zamenika gradonačelnika Beograda Gorana Vesića.

Njegova čuvena pokretna kancelarija ostavila je snažan dojam na kineske trgovce i proizvođače koji su u ovoj ludoriji videli potencijalni komercijalni uspeh.

Vesić je sa oduševljenjem prihvatio predlog i dozvolio korišćenje njegovog imena.

“Kada su mi se naši kineski prijatelji obratili sa molbom da dozvolim korišćenje mog imena za igračku sa zadovoljstvom sam to učinio”, napisao je Vesić na Fejsbuku.

Cela akcija je osmišljena sa humanitarnim karakterom i to je bez dileme jedina svetla tačka u ovoj neobičnoj novosti. Kupovinom igračke koja košta 360 dinara, kineski centar sav prihod uplaćuje Fondaciji za decu i mlade Beograda “Gnezdo”.
Na društvenim mrežama se pojavila druga verzija igračke, za koju građani ističu da je “zabavnija”. – Dovitljivi Kinezi su napravili su i model Vesićeve pokretne kancelarije koja je izazivala oduševljenje Beograđana! Kažu da se ovaj model prodaje mnogo bolje od onoga čiju je izradu Vesić naručio u kampanji – napisao je Nemanja Šarović, lider pokreta “Ljubav, vera, nada” na Tviteru, objavivši novu verziju igračke.

Nova igračka se sastoji iz dva elementa: Džipa/pikapa i “pokretne kancelarije” u vidu mobilnog toaleta. Kao ispiracija za ovakvu verziju igračke očito je poslužila jedna od akcija opozicije u kojoj je mobilni toalet bio postavljen na prikolicu kamiona i “provozan” kroz grad na opšti smeh i zaprepašćenje građana. Vesić je neko ko je uložio mnogo truda u svoj marketing, pa je tako i sa igračkom i sa pravom pokretnom kancelarijom, ali mu se na kraju nije isplatilo.

Nije jasno da li je u pitanju fotomontaža ili prava igračka, ali je objavljena fotografija nove verzije najsmejala tviteraše.

Nakon igračke u vidu pokretne kancelarije, Goran Vesić džijadžojac je možda sledeći nivo. Ali zašto stati sa njim? Svakom superheroju treba jedan izazovni suparnik, pa je predlog kineskim prijateljima da kontaktiraju Aleksandra Šapića, arhineprijatelja Gorana Vesića, kako bi deca imala potpunu kolekciju.

Na kraju, zašto tu stati i ne uključiti i druge naše “junake” poput Vučića, Vulina, Nebojše Stefanovića, Hrkalovićevu, Dačića, Šešelja i sve ostale koji se ionako svakodnevno igraju sa nama i našim sudbinama, kako bi i njihovi likovi dobili umanjene verzije za dečiju zabavu. Možda i vudu lutkice nisu loša biznis ideja, ako slučajno isti kineski prijatelji čitaju Luftiku.

Sama pomisao da mi se deca igraju ovakvim igračkama navodi me na decidno odricanje od razmnožavanja.

Pokretna kancelarija Gorana Vesića uskoro u radnjama kao igračka za decu

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
66 Shares
Share via
Copy link