Magazin Srbija

Ksenija Vučić o glumcima koji su ustali proti Rio Tinta – glumci su robovi

ksenija vucic dejan vuk stankovic

Glumci televizijske serije “Nečista krv” Marko Grabež i Nedim Nedirović, gostujući na RTS-u pre nedelju dana, pozvali su građane na proteste zbog usvajanja zakona o eksproprijaciji i zbog referenduma.

Emisiju “Pravac sa Ksenijom Vučić” (TV Vesti), u kojoj je gostovao Dejan Vuk Stanković – Ksenija Vučić je iskoristila da iskaže svoje viđenje ovog događaja, začinjeno komentarima kako je “rimsko javno mnjenje o glumcima bilo veoma nisko”.

Ona je dodala da su glumci “svrstavani u isti socijalni status kao i kriminalci i prostitutke” i kako su često “bili robovi”. Otišla je i korak dalje pa navela da “nije bilo neobično da ih robovlasnik bičuje”.

Skandalozne su voditeljkine izjave, kojom se naši umetnici izjednačavaju s kriminalcima i prostitutkama.

Diskriminisanje jedne grane umetnosti apsolutno je nedopustivo u zemlji koja sebe smatra uređenom i demokratskom, a svaka vrsta diskriminacije zabranjena je i Ustavom Republike Srbije.

I velika glumica Svetlana Bojković izašla je sa svojim kolegama na ulicu, protestujući protiv “Rio Tinta”. Da li se i na nju odnose reči Ksenije Vučić?

Jasno je da vladajuća garnitura građane ne posmatra kao ravne sebi, već kao robove burazerske ekonomije. Ali, zar nije svaka normalna komunikacija na ovaj način prekršena i zar ovo ne predstavlja govor mržnje u svom najgorem obliku?

Podsećamo, Ksenija Vučić i Dejan Vuk Stanković već su pokazali da su skloni sličnim ispadima i otvorenim targetiranjima u javnim nastupima, za koje takođe nisu snosili nikakve posledice.

Dejan Vuk Stanković je u jednom od skorijih tv gostovanja izjavio da proteste i blokade u Srbiji finansira OVK, a Željko Mitrović i Ksenija Vučić osuđeni su za plasiranje neistina o maloletniku i kažnjeni sa 200.000 dinara odštete.

I ‘nezavisni analitičar’ Dejan Vuk Stanković i Ksenija Vučić rade kao predavači na SNS akademiji za mlade lidere

Ceca Bojković: Profit je zamenio Boga, Srbija je deponija tuđe prljave industrije

Čitajte Luftiku na Google vestima

56 Shares
Share via
Copy link