Magazin

“Nezavisni analitičar” napisao knjigu za mlade SNS lidere i buduće Brnabe, Bizone, Sline, Siniše, Vesare i Orliće

dejan vuk stankovic
Printscreen

Dejan Vuk Stanković dugo godina se predstavljao kao objektivni i nezavisni politički analitičar koji je preko vesti različitih televizija gradio svoju prepoznatljivost u javnom mnjenju. Dolaskom Srpske napredne stranke na vlast njegov medijski uticaj je višestruko uvećan, a trenutno je na istom zadatku sa Nebojšom Krstićem u relativizaciji afera vlasti i davanja legitimiteta od strane „stručne“ društvene kvazi elite.

Široj javnosti manje je poznat podatak da Stanković radi kao redovni profesor na Učiteljskom fakultetu, ali je zanimljiviji njegov angažman na sada već čuvenoj Akademiji mladih lidera, koja je osnovana pod pokroviteljstvom Srpske napredne stranke.

Svoje znanje i iskustvo on prenosi odabranim kandidatima za buduće partijske lavove koji će narednih godina kidisati na državne funkcije i budžetske jasle, sa ozbiljnim i odgovornim izrazima lica, uz rolku i sako kada dođu kišni jesenji dani.

Njegovu knjigu „Srbija od 2000. do 2012: krhka demokratija u vrtlogu nasleđa ratnih devedesetih godina i procesa tranzicije“ je 2020. godine štampala Fondacija „Za srpski narod i državu“ koju je 2019. godine osnovala upravo Srpska napredna stranka. Ovo napredno remek delo koristi se kao udžbenik na SNS Akademiji i služi za skraćeni postupak obuke nekih narednih udarnih pesnica režima koje će u glas sa svojim sagovornicima preko nacionanih frekvencija vrištati histerične mantre kako su oni bivši i dalje krivi za sve loše što se danas u Srbiji događa.

Knjiga sa 40 strana ima 6 poglavlja, a poslednje glasi: “Formiranje Srpske napredne stranke i poslednji dani Tadićeve vlasti”. To poglavlje je najzanimljivije, s obzirom na to da se kroz čitav tekst poglavlja prožimaju hvalospevi SNS-u i Aleksandru Vučiću.

– Stranka je uspevala da se izbori sa izazovima tadašnjeg opozicionog delovanja u izrazito nepovoljnim medijskim i političkim okolnostima – navodi se u SNS priručniku.

U svom gotovo naučno-fantastičnom romanu o kosmičkom napretku zemlje pod vlašću Aleksandra Vučića, Stanković govori i o “blokadi i neuporedivo skromnijim finansijskim resursima” naprednjaka pre dolaska na vlast, koji ih nisu sprečili da na izborima pobede demokratsku stranku jer su Nikolić i Vučić “iskusni političari”.

– Uprkos medijskoj blokadi i neuporedivo skromnijim finansijskim resursima, u poređenju sa strankama na vlasti, naprednjaci, Tomislav Nikolić i, posebno, Aleksandar Vučić nisu odustajali od istrajavanja u političkoj borbi. Naprednjaci te izborne godine nisu tražili okrugle stolove o izbornim uslovima, ni pretili blokadama institucija, niti pozivali na bojkot izbora. Kao iskusni političari, upustili su se u neizvesnu borbu za političko priznanje građana, već prilično zasićenih dekadentnom vlašću demokrata i njihovih političkih istomišljenika – zapisuje mudrosti i otkriva tajnu uspeha Stanković u dotičnoj edukativnoj SNS relikviji.

U svom naprednom svetom pismu Stanković dalje upoznaje čitaoce sa dešavanjima 2012. godine i ističući kako su “obaveštajne službe”, “mediji” i mnogi drugi stali u odbranu režima Demokratske stranke.

– Svi državni resursi, novac, obaveštajne službe, mediji, nevladine organizacije i intelektualci stali su u jedinstven front za opstanak po mnogo čemu spornog režima Demokratske stranke – tvrdi Dejan Vuk Stanković šta se sve to nekada dešavalo u našoj zemlji, ali srećom toga više nema od kada je Vučić skrojio Srbiju po svojoj meri.

Na kraju priručnika režimski komentator opozicije odvojio je jedan odeljak za nešto u čemu je najbolji. Naravno, reč je o hvalospevima na račun vladajućeg SNS-a.

– Godine koje su usledile pokazale su da je SNS uspešno odolela različitim teškoćama, postavivši Srbiju “na noge” i obezbedivši pretpostavke za njen sveukupni napredak – poentira čovek koji bi pred jednim Cvijetinom Milivojevićem mogao samo ponizno da spusti glavu i odsluša predavanje jednog zaista nezavisnog intelektualca.

Vučić i Vuk Stanković našli su obostranu korist kroz saradnju. Stankoviću su sva vrata otvorena dokle god se svojom suptilnom indoktrinacijom stara da rejting naprednjaka bude na zadovoljavajućem nivou.

Izvor: Direktno

Željko Mitrović i Ksenija Vučić osuđeni za plasiranje neistina o maloletniku, a 200.000 dinara odštete ide u prave ruke

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

generic vignette (DESK luftika.rs)
269 Shares
269 Shares
Share via
Copy link