Magazin

Da li ste i vi OVK terorista kako nas ubeđuju režimski analitičari?

dejan vuk stankovic 1
Printscreen

Neformalna grupa građana Eko straža organizovala je pre dva dana veliki podnevni skup pod nazivom Protest za bezopasan vazduh u Beogradu na kojem je prema nekim podacima bilo gotovo 20.000 ljudi, samo dan nakon velikih protesta i saobraćajnih blokada po čitavoj Srbiji.

Iako se organizatori hvale da je u nedelju u podne održan do sada najveći ekološki protest u istoriji naše zemlje, neki drugi mediji i njihovi društveno-politički analitičari stvari su javnosti predstavili potpuno drugačije i zašto ne reći morbidnije.

Umesto da se tema zagađenja tiče svih nas, da borba protiv otrova predstavlja liniju okupljanja podeljene nacije, na televiziji Hepi gostuju osobe koje uveravaju režimski deo javnosti da narod na ulicu izvlače potkupljeni izdajnici i to ni manje ni više nego plaćenici kriminalaca i vođa Terorističke vojske Kosova (OVK)! Iako je voditeljka ove televizije upitala da li su protesti plaćeni novcem terorista, analitičar Dejan Vuk Stanković rekao je da ne može sa sigurnošću da potvrdi takve navode, ali da sigurno organizacija i finansije stižu van granica Srbije.

Nakon što je u subotu režim pustio svoje besne pse naoružane poljoprivrednom mehanizacijom, močugama i čekićima, drugi vid borbe nastavlja se na preko ružičastih nacionalnih frekvencija koje sve liče jedna na drugu.

Na njima se mogu čuti i ovakve monstruozne optužbe koje beskrupulozno vređaju nacionalna osećanja sopstvenih građana koji samo žele čistu životnu sredinu, ali bez dileme crtaju i metu na čelo istim tim građanima koje neko slobodno može napasti na ulici pod izgovorom da je spašavao interes Srbije.

“Mi smo branitelji svoje dece, njihovog zdravlja, ali i svoje dedovine. Samo tražimo čist vazduh i da nam se ne zagađuje zemlja. Sa ovim ne samo da nam crtaju mete na čelo i bukvalno nas teraju da se naoružavamo jer se osećamo ugroženo, već navlače gnev naroda, ali i pokazuju da hoće da idu do kraja sa veleizdajom i genocidom nad sopstvenim narodom. Da li ste vi OVK teroristi? Da li ste kriminalci? Hoćemo li trpeti ovo nasilje koje iz mentalnog i ekološkog prerasta u fizičko”, pitaju svoje mnogobrojne pratioce na društvenim mrežama iz Eko straže.

U komentarima na ovu objavu mogu se pročitati reakcije građana, ali jedan komentar je našoj redakciji bio posebno zanimljiv.

– Da budem zgubidan, to mogu i da prihvatim, ali da sam kriminalac, terorista i plaćenik, to ne dolazi u obzir – napisala je između ostalog jedna korisnica Fejsbuka.

Mnogi od nas su godinama, glasnije ili tiše, govorili da će ovakva medijska blokada, targetiranje svih onih sa kritičkim mišljenjem kao stranih plaćenika, pljačkanje naroda, ucene i fizička tortura jednom dovesti do otvorene opasnosti  od građanskog rata. Sada smo zaista na korak od jednog takvog bezumlja, a aktuelni režim očigledno nema nameru da posluša ogroman deo nezadovoljnih građana i odustane od svih štetnih projekata koji ugrožavaju sam opstanak nacije, već nas direktno gura preko ivice posle koje povratka nema.

Bes je ogroman i sve je zaista već odavno poliveno benzinom, a čeka se samo ona varnica koja će zapaliti ovu našu prelepu zemlju. Svako ko ne želi da govori o ovoj opasnosti je zlonameran ili u najboljem slučaju samo potpuno neobavešten o tome gde zapravo živi.

Nakon godina apatije, ljudi su prepoznali važnost opstanka, a zadatak svih onih koji su preuzeli ulogu “prosvetitelja” je da ni pod kojim uslovima ne izdaju principe koje je narod podržao, a to su da Srbija nije na prodaju i da svi želimo čist vazduh, slobodne reke i plodnu zemlju. Mnogo li je nakon svega što smo preživeli?!

Borba protiv masakra prirode je imperativ, ekologija je kao lična higijena

Antonije Kosanović

Traži smisao u vreme besmisla, rečima potkradajući emocije.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

223 Shares
223 Shares
Share via
Copy link