Magazin

Čujem da se digla Vučićeva Srbija zbog mene nebitne… A meni lepo

Kristina Kovač poslednjih meseci živi i radi u Švedskoj. U aktuelnom broju Nedeljnika, napisala je tekst u kom je objasnila odluku da napusti zemlju. U novom broju Nedeljnika, inače, objavljena je velika analiza o odlascima iz Srbije, a esej Kristine Kovač je jedan o nekoliko ilustrativnih priča naših ljudi koji su otišli u inostranstvo.

Kristina Kovač je na Tviteru prvo napisala da je taj tekst jedina stvar koju je o svom odlasku rekla i napisala, a potom je na istoj mreži komentarisala reakcije.

Šta nije u redu sa nama kada ismevamo i ljude koji traže pošten posao?!

“Čujem da se digla Vučićeva Srbija zbog mene nebitne i moja dva pasusa u Nedeljniku… A meni lepo, lunchtime, došli Mehosi sa burgerima… Ma milina”, napisala je Kristina Kovač na Tviteru.

Poslednjih dana opet se mnogo se priča o odlascima. Napuštanje zemlje je postalo najvažnija tema, a Srbija, zemlja podela; sada se deli na one koji ostaju i one koji odlaze.

“Odlazak iz Srbije planiram i želim već duže vreme. I pored toga što u svojoj zemlji već godinama ne mogu da se bavim svojim poslom na način koji je za mene zadovoljavajuci, tu pre svega mislim na stil muzike kojim se bavim (pop), skoro potpuni izostanak pop muzike u medijima i generalni sunovrat u kulturnom sektoru, to nije razlog zbog kog sam se rešila na napuštanje Srbije. Za mene, mnogo jači, najjači razlog leži u užasno nezdravoj atmosferi koja maltene na dnevnom nivou postaje sve nezdravija – kada sam u svojoj zemlji počela da se osećam kao da smo svi deo nekog psihološkog eksperimenta, znala sam da je vreme da dižem sidro”, napisala je Kristina Kovač za Nedeljnik o odluci da napusti Srbiju i ode u Stokholm.

Radim do 20 časova, žurim da preselim dete i samo neka mi neko posle kaže da sam razmažena

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

193 Shares
193 Shares
Share via
Copy link