Magazin Poznati

Sestre Kovač ne govore već 8 godina, u ozbiljnom su sukobu

PrtSc/Instagram

Pre osam godina otpočeo je sukob sestara Kovač.

Kristina je, naime, javno prozvala Aleksandru kako nije dobra tetka njenoj ćerki jer je gotovo i ne viđa, a od tog momenta naslednice Kornelija Kovača čas su u ratu, čas u primirju.

Ali, od kada datira svađa sestara? Krajem 2014. godine, kantautorka je objavila pismo na društvenim mrežama koje se ticalo Aleksandre i njenog partera Romana Goršeka, zbog kojeg se ostatak porodice naljutio na nju, jer nisu željeli da tajne izlaze u javnost.

Ona je u njemu navela da ju je Roman javno napao, a da njena sestra nije stala uz nju.

To što je izrečeno od strane partnera moje rođene sestre bilo je skandalozno i neprijatno za čitanje. Prvi put me je javno pljuvao kada je Nina pjevala pjesmu “Čaroban” na takmičenju za predstavnika Srbije na Evrosongu, a pjevala je i Aleksandra svoju numeru “Idemo dalje”. Neću ulaziti u sitne detalje, ali oni koji me znaju svjesni su tuge i problema koji su već godinama vezani za moj odnos sa nekada najbližom sestrom na svijetu – napisala je Kristina i nastavila:

– Koga i kakvog voli, to je njena stvar. Šta će sve za njega da učini, takođe. Ali činjenica da njen životni partner javno pljuje i maže g**nima njenu rođenu sestru spada u njen odnos prema meni – istakla je Kristina, objasnivši da je svađa izbila oko hora Hardkorus, kad ju je Goršek napao, a starija sestra je nije odbranila. Ipak, kantautorka se nije zaustavila na tome, već je iznijela još tajni:

– Ja znam da joj se ne sviđam. Ne sviđa joj se što sam rodila dijete i zapustila talenat i karijeru. Prvo joj se nije svidjelo što sam se udala, a onda što sam se razvela. Što sam se ugojila. Moje dijete otkako se rodilo, pet godina skoro da nije imalo tetku, pa je onda šest mjeseci imalo, pa je, koliko vidim, posljednjih dana skoro nema – napisala je Kristina tada.

Ipak, ona je dodala da je čitava situacija za nju veoma teška:

– Oni koji me dobro poznaju su vrlo svesni tuge s kojom proživljavam sve probleme koje već godinama ima moj odnos sa Aleksandrom, nekada davno, najbližom sestrom i osobom na svijetu – napisala je Kristina i zaključila:

– Ja sam najbližu sestru izgubila prije 20 godina. Aleksandra je mene izgubila danas.

Nakon pisma koje je izašlo, kasnije se oglasila i Aleksandra Kovač:

– Moja sestra Kristina i ja smo našu poslovnu saradnju prekinule davne 1998. godine, nakon izdavanja dva K2 albuma u Srbiji, kojom smo postavile nove muzičke standarde u ovoj zemlji. Poslije toga naši putevi se razilaze, kako poslovno, tako i privatno. Tokom godina smo se razvijale kao pojedinci koji imaju potpuno različita interesovanja, nazore i ambicije, i rijetko smo bile u kontaktu, baš iz tih razloga. Moja sestra Kristina vodi svoj život, odrasla je osoba, odgovorna za svoje akcije i riječi. Volim je i uvijek ću je voljeti, ali nas dvije odavno ne razmišljamo, živimo i komuniciramo na isti način, i molim medije da to od sada pa nadalje uvaže – rekla je pre mnogo godina Aleksandra Kovač.

U par navrata, a na osnovu Kristininog povremenog „bockanja“ starije sestre putem medija, činilo se da njih dve nikada neće pronaći zajednički jezik, te da je potrebno mnogo truda i razgovora kako bi se makar mali pomak učinio.

Kristina je ubrzo nakon prve medijske svađe sa Aleksandrom napustila Srbiju, preselila se sa suprugom i ćerkom u Švedsku, odakle je nastavila sa povremenim zamerkama. Jedan njen komentar upućen sestri svakako će ostati upamćen.

Moj odlazak u Švedsku o meni govori baš mnogo – najviše o tome šta mi je u životu najvažnije. A raznorazni prijatelji, saradnici, dalja i bliža rodbina sleš kreativni Ambasadori – valjda znaju šta o njima govori izbor koji su oni napravili. To je važno, da upoznaju sebe bez laži, prevare i ukrašavanja – napisala je Tina, a na taj, kao i na mnoge druge njene komentare Aleksandra se nije mnogo osvrtala.

Suzdržavala se, iako je na kritike kao starija sestra imala pravo, a retko kada, i uvek oprezno, je na tu temu davala izjave za medije, što je očigledno rezultiralo time da i Kristina malo popusti.

Već par meseci nije se moglo čuti da je do novog sukoba između sestara Kovač došlo, naprotiv Aleksandra je nedavno jednom fotografijom jasno stavila do znanja da se odnos među njima drastično promenio nabolje.

Naime, prisećajući se svega što su zajedno, a uz pomoć oca Kornelija i majke Spomenke, stvorile u muzici ona je objavila uspomenu iz detinjstva, čime je demantovala nova nagađanja da su nekadašnje članice grupe K2 i dalje u ratu.

Izvor: Story

Život Kristine Kovač dobio je novi smisao kada je napustila Srbiju

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

147 Shares
147 Shares
Share via
Copy link