Magazin

Svađa sestara razorila je porodicu Kovač, a Kornelije Kristini jednu stvar nikako nije mogao da oprosti

kovač
Foto: Printscreen Collage

Odlazak još jednog legendarnog umetnika ražalostio je mnoge na prostoru nekadašnje Jugoslavije, a mediji se kao i uvek utrkuju ko će se dosetiti nekog detalja iz života pokojnika kojim bi privukli pažnju čitalačke publike.

Kornelije Kovač napustio nas je prerano, a osim briljantne muzičke karijere naslovnice su ispunjavali i raznorazni skandali i tračevi koji su pratili njegov odnos sa ćerkama, takođe poznatim umetnicama.

Aleksandra Kovač je rođena 1972. godine u Beogradu, kao najstarija ćerka kompozitora Kornelija Kovača i njegove supruge Spomenke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra Kovac (@aleksandrakovac)

Detinjstvo je sa dve godine mlađom sestrom Kristinom provela u Beogradu, da bi već 1987. godine sestre započele muzičku karijeru. Njihov bend se, uprkos velikoj popularnosti ugasio 1998. godine, jer je Aleksandra poželela da nastavi da gradi karijeru, a Kristina se posvetila suprugu, ćerki i porodici.

U jednom od retkih intervjua, Aleksandra je priznala da joj je smrt majke Spomenke bio jedan od najtežih trenutaka u životu. Naime, supruga Kornelija Kovača je 2005. godine izgubila bitku s rakom.

Iza nje su ostale ćerke Aleksandra, Kristina i Anja, kao i brojne pesme koje je napisala za svoje ćerke, ali i druge poznate izvođače iz Srbije i regiona.

Aleksandra je dugi niz godina u vezi sa Romanom Goršekom, s kojim uspešno vodi Produkcijsku kuću „RA Production“ i školu pevanja „Beogradski glas“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra Kovac (@aleksandrakovac)

Zajedno su pisali pesme za sebe i za druge, te komponovali muziku za predstave, filmove, serije i reklame.

Porodica Kovač se u žiži javnosti našla 2014. godine kada je Kristina na svom „Fejsbuk“ profilu objavila status u kome se javno odriče svoje sestre. Kao razlog za to navela je činjenicu da Aleksandra nije stala u njenu odbranu kada ju je Roman napao, te dodala da njena ćerka Tara skoro da i ne poznaje svoju tetku.

Aleksandra se saopštenjem obratila medijima koji su svakodnevno spekulisali o svađi u porodici Kovač. Ona je tom prilikom istakla da je sve navedeno neistina, te da se Kristina odrekla nje i muzike još 1998. godine kada je grupa K2 prestala sa radom.

Uputila je izvinjenje svom partneru Romanu i njegovoj porodici zbog lažnih informacija koje su iznesene u javnost. Kornelije Kovač je izbegavao da daje izjave na tu temu, a jednom prilikom je kratko izjavio da Kristini ne može da oprosti što je „prljav veš“ njihove porodice iznosila u javnost.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kristina Kovac (@kristinakovac43)

Kristina Kovač sa ćerkom i suprugom otpočela je život u Švedskoj, promenivši profesiju iz korena. Na put je krenula neraščišćenih računa i zategnutih odnosa sa sestrom Aleksandrom. Iako se činilo da su se strasti u poslednje vreme stišale i da su njih dve možda ipak našle zajednički jezik, usledio je potpuni šok.

Naime, Kristina Kovač prozvala je Aleksandru javno na svojim mrežama i time najavila još jedan sukob koji će ostaviti ozbiljan ožiljak na odnosu sestara Kovač.

„Moj odlazak u Švedsku o meni govori baš mnogo – najviše o tome šta mi je u životu najvažnije. A raznorazni prijatelji, saradnici, dalja i bliža rodbina sleš kreativni Ambasadori – valjda znaju šta o njima govori izbor koji su oni napravili. To je važno, da upoznaju sebe bez laži, prevare i ukrašavanja“, napisala je između ostalog na svom „Instagramu“ Kristina.

Mnogi su shvatili da je Kristina Kovač javno prozvala sestru Aleksandru i postalo je jasno da do primirja sestara Kovač ipak nije došlo. Ipak, Kristina je svoj stav o sestri od 2014. godine do danas nekoliko puta javno iznosila, a njeni komentari konstantno su narušavali sestrinski odnos.

Sa druge strane o sukobu sa sestrom, Aleksandra je govorila pre mnogo godina i to samo jednom, stavivši u startu tačku na ovu diskusiju.

– Moja sestra Kristina i ja smo našu poslovnu saradnju prekinule davne 1998. godine, nakon izdavanja dva K2 albuma u Srbiji, kojom smo postavile nove muzičke standarde u ovoj zemlji. Posle toga naši putevi se razilaze, kako poslovno, tako i privatno. Tokom godina smo se razvijale kao pojedinci koji imaju potpuno različita interesovanja, nazore i ambicije, i retko smo bile u kontaktu, baš iz tih razloga. Moja sestra Kristina vodi svoj život, odrasla je osoba, odgovorna za svoje akcije i reči. Volim je i uvek ću je voleti, ali nas dve odavno ne razmišljamo, živimo i komuniciramo na isti način, i molim medije da to od sada pa nadalje uvaže – kazala je tada Aleksandra.

Kristina je onda u otvorenom pismu preko društvene mreže Fejsbuk optužila sestru da je loša tetka njenoj ćerkici, da njen partner Roman Goršek ne poštuje nju kao Aleksandrinu setru, te da se koristi pijačarskim jezikom i da je degradira kao umetnika.

S druge strane, Aleksandra je tada izjavila kako njena sestra objavljuje neistine i optužuje je na osnovu lažnih informacija.

Ipak, poznati kompozitor odabrao je stranu. Poznato je da je pokojni muzičar nastavio poslovne poduhvate sa starijom sestrom, Aleksandrom, a ona je često na svom Instagram nalogu objaviljivala fotografije svog oca, dok Kristina na svom nalogu uglavnom objavljuje fotografije samo sa svojom majkom.

Aleksandra Kovač je napisala ispod fotografije nežne reči upućene svom preminulom ocu:

„Dragi prijatelji, sa ogromnim bolom moram da vas obavestim da je naš voljeni tata Kornelije sinoć preminuo u svojoj 81.godini. Napustio nas je najbolji čovek, najveća muzička legenda koja je ikada koračala ovim prostorima i neko ko je zauvek promenio istoriju jugoslovenske i srpske muzike i umetnosti. Volimo te zauvek tata, do zvezda i nazad.“

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Aleksandra Kovac (@aleksandrakovac)

A Kristina je takođe objavila njegovu sliku iz mladosti, dok je u opisu fotografije samo napisala:

„Moj tajko“

Izvor: Stil Kurir

„Moj tajko“ : Ćerke Kornelija Kovača emotivnim porukama oprostile se od oca (FOTO)

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

558 Shares
  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • More Networks
Copy link
Powered by Social Snap