Magazin Svet

Kraljica Elizabeta neće titulu “stare osobe godine”, premlada je u srcu

kraljica-elizabeta
AP Photo/Frank Augstein

Britanska kraljica Elizabeta (95), koja vlada skoro sedam decenija, poručila je da se oseća premladom u srcu da bi joj se dodelila titula “stare osobe godine”, otkrili su njeni pomoćnici.

Uprkos tome što se nedavno prvi put u javnosti pojavila sa štapom, kraljica nije klonula duhom.

Organizatori godišnjih satiričnih nagrada, čiji su dosadašnji dobitnici između ostalih glumci oskarovci, nobelovci i kraljičina majka, koja je umrla u 101. godini 2002, obratili su se kraljici da vide da li bi prihvatila takvu čast, prenosi Rojters.

Međutim, iz časopisa „Oldi Magazin” saopštili su da su primili “ljupko pismo” u kojem im se šalju najtoplije želje, ali i informacija da se njihova ponuda odbija.

– Njeno veličanstvo veruje da imate onoliko godina kako se osećate i u skladu sa tim kraljica ne veruje da ispunjava relevantne kriterijume da bi mogla da prihvati nagradu, te se nada da ćete pronaći dostojnijeg primaoca – kaže se u pismu Toma Laing-Bejkera, pomoćnika kraljičinog privatnog sekretara.

Elizabeta je u ovom slučaju postupila kao i njen pokojni suprug, princ Filip, koji je umro u aprilu u 99. godini, a koji je pre jedne decenije odbio priliku da osvoji ovu nagradu, koja se već 29 godina dodeljuje za doprinos starijih generacija javnom životu.

Ipak ceremonija dodele imaće na neki način “kraljevski pečat”, pošto će Kamila, supruga Elizabetinog sina i naslednika princa Čarlsa, uručiti nagrade ovogodišnjim dobitnicima.

15 strogih pravila kojih britanska kraljevska deca moraju strogo da se pridržavaju

Redakcija

Delimo tekstove koji vrede. Jer vrede!

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

189 Shares
189 Shares
Share via
Copy link