Novi Sad Vesti

U Novom Sadu ponovo masovna krađa automobila, na meti jeftiniji modeli

krađa
Profimedia

Novosađanima poslednjih dana masovno nestaju automobili i čini se da je u toku organizovana krađa pre svega manjih i nešto jeftinijih modela. Ovakva pojava uzburkala je novosadsku javnost, a prema nekim informacijama iz policije u prijavama se najčešće spominje automobil marke Reno Klio.

U Fejsbuk grupi „Tate Novosađani“ jedan od članova požalio se kako mu je pre dva dana ukraden auto na Detelinari, u ulici Teodora Kracuna. Upravo je reč o ovom „traženom“ modelu među novosadskim lopovima, a osim Renoa ljudi prijavljuju krađu i Citroena, Pežoa, ali i drugih manjih gradskih automobila.

Da je policija upoznata sa masovnom krađom ovakvih modela posvedočio je i jedan od članova ove internet grupe.

“Pre dve nedelje drugarici na Novom naselju ukrali isto Klia, 5-6 god star, nije ga kasko osigurala, kažu u policiji da ih kradu kao ludi.. Tako da ko ima Klia, kasko i zaštita obavezno, što pre”, napisao je jedan od učesnika diskusije.

Javljali su se i drugi pripadnici ove Fejsbuk grupe čiji su članovi porodice imali slično iskustvo.

“Ako šta saznamo javićemo. I ti si uvek pomagao kako meni, tako i ostalima. I mojoj rođenoj sestri su ukrali auto. Nadamo se da će se naći”, poručili su drugi učesnici oštećenom vlasniku.

Neki od komentara odnosili su se upravo na rad policije, te je spomenut i ogroman broj kamera postavljenih po gradu, a koje očigledno ne služe u svrhu odvraćanja, ali i pronalaska lopova. Neki, pak, sumnjaju da i određeni policijski službenici u ovome imaju svoj “deo kolača”.

“Kamere, semafori itd? Je l realno da neko danas nekom ukrade auto i da milicija ne može da ga nađe??? Na svakom ćošku kamere. Neće ili ne može?”, pitaju se Novosađani.

“Realno je, zato što njih boli međunožje da diraju svoje saradnike”, smatraju neki naši sugrađani. Ovo dovoljno govori o poverenju građana u policiju.

Građani su ljuti i na ćutnju medija jer o ovome ne izveštavaju.

“O tome nema na javnom servisu! A nije mala stvar da jedna porodica ostane bez auta. U današnje vreme!!!”

Besni su Novosađani jer je krađa automobila veliki udarac za porodični budžet, na organizaciju svakodnevnog života, ali se nadaju da će se ovi zločini rasvetliti i da će građani preuzeti inicijativu kako bi naterali državne organe da ozbiljnije rade svoj posao i pronađu lopove.

“Neko je za taj auto u kreditu, dao teško uštekane novce, mučio se i radio, i najgore pored činjenice da je auto ukraden je upravo taj nemar onih koje plaćamo da se to ne dešava. Ali ne brini, nije Novi Sad Njujork, ovde se sve zna, i gde auto završi, i ko ga je ukrao, ali jednostavno svako ima svoj deo kolača i ne odriče se istog. Nadam se samo da će ova lenjost običnog građana da stane, i da će se nekad nešto promenuti”, poručuju revoltirani Novosađani.

Još uvek aktivni ministar policije Aleksandar Vulin, ali i njegov prethodnik na ovoj poziciji Nebojša Stefanović godinama uveravaju građane kako je Srbija jedna od najsigurnijih zemalja na svetu. Oni su pravdali instalaciju više hiljada kamera širom Srbije upravo bezbednošću običnih građana, ali očigledno je da one u Srbiji ne opravdavaju inicijalno objašnjenje.

Na svu sumnju građana, u prethodnom periodu su pohapšeni mnogi visokopozicionirani pripadnici policije zbog sumnji i optužbi da su umešani u kriminalne radnje. O sprezi MUP-a i kriminalaca se decenijama govori, nagađa, neki su policajci i lišeni slobode, ali je poverenje, čini se, trajno narušeno.

Građani samo očekuju da policajci, koji svoje plate primaju zahvaljujući novčanim izdvajanjima građana Srbije, pošteno i časno rade svoj posao i ništa više od toga. Možda je jednostavno to previše očekivati u našoj zemlji.

Dragoljub podigao 120.000 kredita, 3 dana kasnije lopovi su ga ostavili bez dinara

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
34 Shares
Share via
Copy link