Magazin Srbija

Dragoljub podigao 120.000 kredita, 3 dana kasnije lopovi su ga ostavili bez dinara

dragoljub sarić
Foto: Dragan Grujić

Dragoljub Sarić iz Bogatića u petak (18. februar) je podigao 120 hiljada dinara kredita iz banke, a već u ponedeljak je ostao bez dinara, jer su mu lopovi upali u kuču i pokrali novac.

– Obili su ulazna vrata na kući i ušli u sobu u kojoj sam na stolu, među brojnim kutijama lekova koje pije bolesna majka, ostavio novac u koverti. Iz kuće su izašli kroz prozor. Ja sam se probudio oko tri ujutro da odem do toaleta i kada sam video razvaljena vrata, otvoren prozor i da su pare nestale, samo što se nisam srušio – priča uzbuđeno Dragoljub.

Dragoljub živi sa bolesnom majkom Dragicom (86), za čije lekove nije dovoljna ni njena poljoprivredna penzija, pa nekako preživljavaju i izmiruju osnovne obaveze od njegove plate koju zarađuje u jednom privatnom preduzeću.

– Ne idem u dugove, nikome ništa ne dugujem, ali sam nameravao malo da renoviram kuću i ako nešto para ostane ostavim sa strane da majci mogu kupovati sve lekove ne razmišljajući da li ću imati para da ih kupim. Banka mi je odobrila kredit na tri godine, rata je oko 10 hiljada dinara, pa sam sada na velikim mukama jer ništa nisam uradio, a kredit moram da otplaćujem – kaže Dragoljub.

Policajci su, dodaje, obavili uviđaj i tom prilikom su uzeli otiske sa vrata i prozora, a u istrazi će poslužiti i sigurnosne kamere sa komšijine kuće preko puta ulice. Koliko se uzda u policijsku istragu, toliko je i skeptičan jer pretpostavlja da snimci sa kamere neće otkriti lopove pošto je bila gusta magla.

– Čekam i nadam se da će policija pronaći lopova i vratiti mi novac. Ne smem ni da pomislim šta je moglo da se dogodi da sam kojim slučajem zatekao lopova. Neko kaže da mu ne bi smeo ništa, a on bi mogao i da me ubije – sa uzdahom priča Dragoljub.

Obradovao bi se, kaže, kada bi njegov slučaj bio razrešen jer samo tako može da se spase iz teške situacije. Iskreno, iz duše, poželo je da se ovo što je on doživeo ne dogodi nikome i svako bude bezbedan kod svoje kuće.

Izvor: Telegraf

Beogradski restoran nudi besplatnu hranu siromašnima i budi nadu da dobrota nije iščezla

script type="text/javascript" src="//delivery.r2b2.io/get/luftika.rs/generic/in-media">
24 Shares
Share via
Copy link