Koronavirus Magazin Svet

Korona za 7 dana pokosila čitavu porodicu, preživela samo beba

Svetlana (36) je bila u 8. mesecu trudnoće kada je izgubila oca (64), a četiri dana kasnije i ona je izgubila bitku sa koronavirusom. Tu tragediji nije bio kraj, pa je nakon Svetlanine smrti život izgubila i njena majka.

Srećom, lekari su uspeli da spasu njenu prevremeno rođenu bebu.

Svetlana je radila kao stomatološki tehničar, a veruje se da se zarazila krajem oktobra, dok je obilazila oca u bolnici.

– Njen otac je imao operaciju na srcu i ona i njena majka su ga obilazile u bolnici u Sankt Peterburgu, tamo su se najverovatnije i zarazile – priča rođaka, a prenosi Telegraf.

Ona kaže da je otac pušten iz bolnice nakon operacije, ali da je dan kasnije vraćen jer je oboleo od koronavirusa i odmah su krenule komplikacije.

– Do tada je Svetlana već bila smeštena u bolnicu zbog trudnoće, ali je ubrzo prebačena na kovid odeljenje. Posle par dana i njena majka je hitno hospitalizovana – kaže rođak.

Svetlanin otac je preminuo 5. novembra. Posle tri dana bitku sa koronom je izgubila i Svetlana. Prethodno su lekari uspeli da urade carski rez, a Svetlana je samo stigla da dečaka nazove Kirej, po pokojnom deki. Ubrzo su je izgubili.

Četiri dana kasnije, 12. novembra i Svetlanina majka je preminula od posledica korona virusa.

Dete se za sada oseća dobro i pod stalnom je negom lekara. Jedna rođaka, koja ima troje dece, navodno je već predala dokumentaciju kako bi usvojila dečaka.

Porodila sam se na najgori način u šabačkoj bolnici, u 21. veku – želim da svi ovo znaju

Tamara Obradović

Običan konzument društvenih mreža, američke literature i pomfrita.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

OGLAS

391 Shares
391 Shares
Share via
Copy link